7 °C Budapest

Egyre kapósabb szakma a tolvajvadász!

2009. május 21. 16:58

A válságban született kényszerhelyzetek új kényszerszakmákat szülnek, egyes nagyáruházakban már külön koordinátort alkalmaznak a tolvajok és "károkozók" kivédésére.

Akinek nincs állása, nincs pénze és otthon egy család várja, hogy étel kerüljön az asztalra, az elkeseredésében bármire képes. Akár a nagyáruházakból lopni is. Az áruházak tulajdonosai azonban szeretnék az ilyen irányú veszteségeiket minimalizálni, így új állás van kialakulóban, melynek hivatalos neve Retail Loss Prevention Manager - Kiskereskedelmi Veszteség-megelőző Menedzser.

A hangzatos cím összetett munkát takar. Aki ilyen munkakörbe jelentkezik, annak elsődleges feladata, hogy megelőzze a lopásokból, vandalizmusból, balesetekből és sérülésekből származó károkat. Olyan módszereket és munkakörülményeket kell kialakítania, melyekben a baleseti és biztonsági kockázatok a minimálisra csökkennek. A pozíció tulajdonosának folyamatosan kapcsolatban kell lennie a biztonsági erőkkel - akár cégen belül, akár azon kívül -, ám mindeközben végig rettentő körültekintéssel és diszkrécióval kell eljárnia.

A megelőző menedzsernek a lehető legkülönfélébb veszélyforrásokra kell felkészülnie. Előfordulhatnak lopások az eladótérben, hamis pénzzel való fizetés, betörés az éjszaka folyamán, rongálás, gyújtogatás És ezek még csak a vásárlók által elkövetett stiklik, hiszen ezen felül történhet készpénz-kezelés közbeni lopás a gyengébb erkölcsi érzékű pénztárosok részéről, raktári lopások, a helyiségek és azok felszerelésének rongálása és lopása, csalás és a biztonsági rendszerek kijátszása is...

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm