Egyre kapósabb szakma a tolvajvadász!

2009. május 21. 16:58

A válságban született kényszerhelyzetek új kényszerszakmákat szülnek, egyes nagyáruházakban már külön koordinátort alkalmaznak a tolvajok és "károkozók" kivédésére.

Akinek nincs állása, nincs pénze és otthon egy család várja, hogy étel kerüljön az asztalra, az elkeseredésében bármire képes. Akár a nagyáruházakból lopni is. Az áruházak tulajdonosai azonban szeretnék az ilyen irányú veszteségeiket minimalizálni, így új állás van kialakulóban, melynek hivatalos neve Retail Loss Prevention Manager - Kiskereskedelmi Veszteség-megelőző Menedzser.

A hangzatos cím összetett munkát takar. Aki ilyen munkakörbe jelentkezik, annak elsődleges feladata, hogy megelőzze a lopásokból, vandalizmusból, balesetekből és sérülésekből származó károkat. Olyan módszereket és munkakörülményeket kell kialakítania, melyekben a baleseti és biztonsági kockázatok a minimálisra csökkennek. A pozíció tulajdonosának folyamatosan kapcsolatban kell lennie a biztonsági erőkkel - akár cégen belül, akár azon kívül -, ám mindeközben végig rettentő körültekintéssel és diszkrécióval kell eljárnia.

A megelőző menedzsernek a lehető legkülönfélébb veszélyforrásokra kell felkészülnie. Előfordulhatnak lopások az eladótérben, hamis pénzzel való fizetés, betörés az éjszaka folyamán, rongálás, gyújtogatás És ezek még csak a vásárlók által elkövetett stiklik, hiszen ezen felül történhet készpénz-kezelés közbeni lopás a gyengébb erkölcsi érzékű pénztárosok részéről, raktári lopások, a helyiségek és azok felszerelésének rongálása és lopása, csalás és a biztonsági rendszerek kijátszása is...

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.09.24 18:55
Egyből azzal kezdeném, hogy kiegészítem a címet, mert nem csak idézetekre, hanem szakmai mondásokra...
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29