Fordulat: Betilthatják a bikaviadalokat Spanyolországban

2009. május 20. 18:02

Könnyen lehet, hogy hamarosan betiltják a nemzeti szimbólumnak számító bikaviadalokat Spanyolországban. 180 ezer tiltakozó aláírás gyűlt össze a véres játék ellen.

A legfrissebb közvéleménykutatási adatok szerint csak a spanyolok 30 százaléka kedveli a bikaviadalokat, ráadásul az állatvédő szervezetek is egyre nagyobb erővel lépnek fel a szerintük kínzásnak minősülő szórakozással szemben.

Civilek 180 ezer aláírást gyűjtöttek össze a bikaviadalok megszüntetése érdekében, ezért várhatóan Katalónia északkeleti tartományaiban nem engedélyezik tovább a véres sportot.

Korábban már olyan nagyvárosok, mint Barcelona is tettek lépéseket a viadalok megszüntetésére, azonban a döntéshozókra nehezedő óriási társadalmi nyomás miatt ezek csak rövidéletűek voltak. A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken azonban sikerült teljesen beszüntetni a játékokat.

Ugyanakkor a viadalok támogató szerint a játékok nem csak szerves részét képezik a spanyol kultúrának és hagyományoknak, hanem több millió eurós bevételt jelentenek az állam számára. Ráadásul a matadorok sokak szemében sztároknak, sőt, egyfajta nemzeti hősnek számítanak. Az Európai Unió részéről is gyakran éri támadás az ibériai államot a bikaviadalok miatt: sokak szerint ha az EU fellép a bálnavadászat ellen, akkor hasonló lépésekre lenne szükség a bikaviadalokkal szemben is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Becslések szerint évente 250 ezer bika esik áldozatául a matadorok kardjainak. Kilenc országban engedélyezik a véres játékokat, közülük csak a spanyoloknál mintegy 60 ezer bikát áldoznak fel évente.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm