21 °C Budapest

Állatkínzó IKEA- vásárló: 40 percig volt a kutya a forró kocsiban

2009. május 10. 08:02

Háromnegyed óráig hagyta autójában kutyusát az a nő, aki a nagy akciókat kínáló IKEA- áruház nyitására várt az amerikai Tampa Bay-en. A tűző napon álló, felforrósodott kocsiból a rendőrök szabadították ki az állatot.

A 19 éves Amy Chantarak szerda koradélután a Tampa Bay-i IKEA megnyitójára érkezett. Az áruház nyitásakor óriási kedvezményeket kínált a vevőknek.

A fiatal nő mit sem törődve a tűző napsütéssel, kutyusát, Mr. Snuggles-t otthagyta a bezárt autóban, és még egy kis vizet sem hagyott neki. A szerencsétlen állat majd' 40 percig volt bezárva a teljesen átforrósodott autóba.


Mr. Snuggles(Fotó: tbo.com)


A kinti hőmérséklet 32 fok volt, de a tűző napon átmelegedett fekete Mazda belsejében az 50 fokot is megközelítette.

Egy arra járó rendőrtiszt vette észre a szenvedő állatot: gumibotja segítségével sikerült kinyitnia a jármű ajtaját, így tudta kiszedni onnan Mr. Snuggles-t. Az állatot rendőrautójához vitte, ahol a klímberendezés segítségével friss, hideg levegőt kapott, ezután egy közeli állatkórházba szállították.

Az állat tulajdonosát letartóztatták, de másnap, óvadék ellenében szabadlábra engedték. Mint kiderült, a fiatal nőnek nem ez volt az első ilyen esete: 2007 decemberében egész éjszakára az autójában hagyott egy -másik- ebet, mert a házában levő barátai közül valaki allergiás volt a kutyaszőrre.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?