18 °C Budapest

Válságban már a cigi sem kell

2009. május 14. 16:05

Egész Nyugat-Európában meredeken esnek a cigaretta-eladási statisztikák, a negatív kampányok mellett ugyanis a recesszió is egyre inkább hat az emberek gondolkodására.

A Richmond cigarettájáról is ismert Imperial Tobacco bevételei 14 százalékkal emelkedtek a tavalyi évhez képest. Ennek ellenére mégis estek a cég részvényei, mivel a Gauloises-t gyártó francia-spanyol Altadis felvásárlása miatt a tavalyi 233 millió fontos nyereség hirtelen 149 millió dolláros mínuszba fordult.

A világ negyedik legnagyobb dohánytársasága Nyugat-Európában mindenütt a cigaretta-eladások csökkenéséről panaszkodott, Spanyolországban egyenesen 5 százalékkal csökkent a forgalom. A cég eredményeit az afrikai és közel-keleti eladások dobták fel.

A cégvezetés tisztában van vele, hogy nem kerülhetik el a gazdasági környezet negatív hatásait, azonban bíznak abban, hogy a prémium márkáik a nehéz helyzet ellenére is megállják a helyüket a piacon - ahol egyébként épp az olcsóbb márkák szélesebb körben való térnyerését próbálják a dohánygyártók elérni.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem