21 °C Budapest

Válságban már a cigi sem kell

2009. május 14. 16:05

Egész Nyugat-Európában meredeken esnek a cigaretta-eladási statisztikák, a negatív kampányok mellett ugyanis a recesszió is egyre inkább hat az emberek gondolkodására.

A Richmond cigarettájáról is ismert Imperial Tobacco bevételei 14 százalékkal emelkedtek a tavalyi évhez képest. Ennek ellenére mégis estek a cég részvényei, mivel a Gauloises-t gyártó francia-spanyol Altadis felvásárlása miatt a tavalyi 233 millió fontos nyereség hirtelen 149 millió dolláros mínuszba fordult.

A világ negyedik legnagyobb dohánytársasága Nyugat-Európában mindenütt a cigaretta-eladások csökkenéséről panaszkodott, Spanyolországban egyenesen 5 százalékkal csökkent a forgalom. A cég eredményeit az afrikai és közel-keleti eladások dobták fel.

A cégvezetés tisztában van vele, hogy nem kerülhetik el a gazdasági környezet negatív hatásait, azonban bíznak abban, hogy a prémium márkáik a nehéz helyzet ellenére is megállják a helyüket a piacon - ahol egyébként épp az olcsóbb márkák szélesebb körben való térnyerését próbálják a dohánygyártók elérni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05