6 °C Budapest

Válságban már a cigi sem kell

2009. május 14. 16:05

Egész Nyugat-Európában meredeken esnek a cigaretta-eladási statisztikák, a negatív kampányok mellett ugyanis a recesszió is egyre inkább hat az emberek gondolkodására.

A Richmond cigarettájáról is ismert Imperial Tobacco bevételei 14 százalékkal emelkedtek a tavalyi évhez képest. Ennek ellenére mégis estek a cég részvényei, mivel a Gauloises-t gyártó francia-spanyol Altadis felvásárlása miatt a tavalyi 233 millió fontos nyereség hirtelen 149 millió dolláros mínuszba fordult.

A világ negyedik legnagyobb dohánytársasága Nyugat-Európában mindenütt a cigaretta-eladások csökkenéséről panaszkodott, Spanyolországban egyenesen 5 százalékkal csökkent a forgalom. A cég eredményeit az afrikai és közel-keleti eladások dobták fel.

A cégvezetés tisztában van vele, hogy nem kerülhetik el a gazdasági környezet negatív hatásait, azonban bíznak abban, hogy a prémium márkáik a nehéz helyzet ellenére is megállják a helyüket a piacon - ahol egyébként épp az olcsóbb márkák szélesebb körben való térnyerését próbálják a dohánygyártók elérni.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?