25 °C Budapest

Megszívta a dohánygyártó: rekordbírságot fizethet !

Pénzcentrum
2009. április 22. 09:30

A Fővárosi Bíróság jóváhagyta a magyar fogyasztóvédelem legnagyobb bírságát: a British American Tobaccónak (BAT) jogerősen is háromszázmillió forintot kell fizetnie a 2007-es dohánypromócióiért.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2007-ben 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-t (BAT), tiltott dohányreklámjai miatt.

A dohánygyártó 2007-es téli kampánya során hetven Spar és ötven Tesco üzlet előtt felállított standjain azzal ösztökélte cigarettavásárlásra a fogyasztókat, hogy az üzletben megvásárolt cigarettásdobozhoz különféle ajándékokat - öngyújtót, kávésbögréket - osztogatott.

Eközben persze a helyszínt adó üzletekre is bírságot szabtak ki: a Spar Magyarország Kft.-re 70 millió, a Tescóra 40 millió, az akciók lebonyolításával megbízott HPS Kft.-re pedig 100 millió forint bírságot.

A BAT-nál most nem kommentálták a bírósági döntést, korábban azonban többször is elmondták, promóciós tevékenységüket jogszerűen folytatták.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bár az idén március elejéig hatályban volt 2001-es reklámtörvény tiltotta a dohányreklámozást, az eladás helyén történő árubemutatást és árfeltüntetést engedélyezte, habár pontosan nem határozta meg, mi értendő ezek alatt.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm