5 °C Budapest

Újabb IKEA-botrány: afgán menekültek a bútorok között

2009. május 14. 05:38

Brit határőrök találták meg azt a 13 afgán menekültet, akik egy IKEA teherautóban megbújva próbáltak bejutni a szigetország területére.

13 albán állampolgárságú illegális határátlépőt fogtak el a brit határőrök a Calais-i kikötőnél, szerdán kora reggel. Az afgánok egy IKEA- bútorokat szállító teherautón rejtőztek el.

A kamiont keresőkutyás vizsgálatnak vetették alá: a speciálisan kiképzett eb kimutatta, hogy a lapra szerelt bútorokon kívül emberek is vannak a teherautó rakterében, illetve az utánfutóban elrejtőzve.

A 13 illegális határátlépőt -négy felnőttet és kilenc fiatalkorút- előállították, ujjlenyomatot vettek tőlük, majd átadták őket a francia hatóságoknak. Az eredetileg Romániából érkező teherautó folytathatta útját az angliai Doncaster-be.

A hírek szerint a sofőr és a szállító cég 2-2 ezer fontos (azaz egyenként mintegy 630 ezer forintos) bírságra számíthat, menekültenként.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A határőrök 2008-ban mintegy 28 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, mielőtt Nagy-Britanniába értek volna, több mint egymillió teherautót vizsgáltak át. A kutyák mellett szívverés-érzékelőket, hőkamerákat és szén-dioxid mérőket is alkalmaznak a hatóságok az elrejtőzött személyek felkutatására.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm