29 °C Budapest

Illemhelynek használt buszmegállók: elege lett a fővárosnak

2009. május 14. 13:47

A Fővárosi Közgyűlés mai döntésének értelmében ismét a Fővárosi Csatornázási Művekre bízzák a budapesti nyilvános illemhelyek üzemeltetését, az illemhely-hálózat gyors és jelentős fejlesztését. Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek közös előterjesztése elfogadásával lehetőség nyílt arra, hogy már ez évtől kezdődően, s különösen a következő esztendőkben a nyilvános illemhelyek működtetése az Európai Uniós normáknak megfelelő modern, korszerű szolgáltatássá fejlődjön.

Hagyó Miklós szerint a budapestiek és a fővárosba látogató hazai s külföldi vendégek jogos igénye, az élhetőbb főváros alapvető feltétele a nyilvános illemhely-hálózat fejlesztése. Egy Budapesthez hasonló, lüktető világváros - tette hozzá - nemcsak több, minőségében, szolgáltatásaiban is jóval korszerűbb illemhely működtetését teszi indokolttá.

Az elmúlt tíz év tapasztalatai azt mutatják, hogy Budapesten a nyilvános illemhely-ellátottság javítása, a főváros fejlesztési céljainak megfelelő hálózat kialakítása és fenntartása, az eddigi szervezeti keretek között - változatlan finanszírozási struktúrával - nem lehetséges.

A turizmusra orientált, rendezvényekben is bővelkedő fővárosban különösen a város frekventált területein: a közlekedési csomópontok, az aluljárók környékén, az idegenforgalmi szempontból kiemelkedő jelentőségű helyszíneken, illetve a nagyobb közparkokban, zöldterületeken kell rövid időn belül e tekintetben is látványos fejlődést elérni.

Az IL-NET Kht. üzletrészének értékesítésével kapcsolatos döntés elfogadásával a nyilvános illemhelyek Európai Uniós normáknak megfelelő működtetését és fejlesztését a Fővárosi Csatornázási Művek kapta feladatul. A Fővárosi Önkormányzat ezzel a döntésével mentesül a kht. számára eddig (a tavalyi évben mintegy 60 millió forintnyi) támogatásként biztosított költségek terhe alól. A Fővárosi Csatornázási Művek ugyanis a jövőben saját forrásból fogja biztosítani a működtetésre szolgáló fedezetet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Fővárosi Csatornázási Művek haladéktalanul megkezdi a jelenlegi helyzet részletes felmérését, és ennek ismeretében stratégiai tervet készít a fővárosi nyilvános illemhelyek üzemeltetésének fejlesztéséről, érezhető javításáról.

A szolgáltatás műszaki színvonala és működtetési hatékonysága a Fővárosi Csatornázási Művek erős műszaki-technikai adottságainak köszönhetően biztosított. Az IL-NET Kht. által eddig ellátott tevékenységek nagyobb rendszerbe történő integrálása tervezhető megtakarításokkal jár, ami a rendszer további fejlesztésére fordítható. Az előterjesztésének elfogadására lehetővé teszi európai fővároshoz méltó szolgáltatási színvonal megvalósítását és hosszú távú biztosítását (MTI).

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem