Illemhelynek használt buszmegállók: elege lett a fővárosnak

2009. május 14. 13:47

A Fővárosi Közgyűlés mai döntésének értelmében ismét a Fővárosi Csatornázási Művekre bízzák a budapesti nyilvános illemhelyek üzemeltetését, az illemhely-hálózat gyors és jelentős fejlesztését. Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek közös előterjesztése elfogadásával lehetőség nyílt arra, hogy már ez évtől kezdődően, s különösen a következő esztendőkben a nyilvános illemhelyek működtetése az Európai Uniós normáknak megfelelő modern, korszerű szolgáltatássá fejlődjön.

Hagyó Miklós szerint a budapestiek és a fővárosba látogató hazai s külföldi vendégek jogos igénye, az élhetőbb főváros alapvető feltétele a nyilvános illemhely-hálózat fejlesztése. Egy Budapesthez hasonló, lüktető világváros - tette hozzá - nemcsak több, minőségében, szolgáltatásaiban is jóval korszerűbb illemhely működtetését teszi indokolttá.

Az elmúlt tíz év tapasztalatai azt mutatják, hogy Budapesten a nyilvános illemhely-ellátottság javítása, a főváros fejlesztési céljainak megfelelő hálózat kialakítása és fenntartása, az eddigi szervezeti keretek között - változatlan finanszírozási struktúrával - nem lehetséges.

A turizmusra orientált, rendezvényekben is bővelkedő fővárosban különösen a város frekventált területein: a közlekedési csomópontok, az aluljárók környékén, az idegenforgalmi szempontból kiemelkedő jelentőségű helyszíneken, illetve a nagyobb közparkokban, zöldterületeken kell rövid időn belül e tekintetben is látványos fejlődést elérni.

Az IL-NET Kht. üzletrészének értékesítésével kapcsolatos döntés elfogadásával a nyilvános illemhelyek Európai Uniós normáknak megfelelő működtetését és fejlesztését a Fővárosi Csatornázási Művek kapta feladatul. A Fővárosi Önkormányzat ezzel a döntésével mentesül a kht. számára eddig (a tavalyi évben mintegy 60 millió forintnyi) támogatásként biztosított költségek terhe alól. A Fővárosi Csatornázási Művek ugyanis a jövőben saját forrásból fogja biztosítani a működtetésre szolgáló fedezetet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Fővárosi Csatornázási Művek haladéktalanul megkezdi a jelenlegi helyzet részletes felmérését, és ennek ismeretében stratégiai tervet készít a fővárosi nyilvános illemhelyek üzemeltetésének fejlesztéséről, érezhető javításáról.

A szolgáltatás műszaki színvonala és működtetési hatékonysága a Fővárosi Csatornázási Művek erős műszaki-technikai adottságainak köszönhetően biztosított. Az IL-NET Kht. által eddig ellátott tevékenységek nagyobb rendszerbe történő integrálása tervezhető megtakarításokkal jár, ami a rendszer további fejlesztésére fordítható. Az előterjesztésének elfogadására lehetővé teszi európai fővároshoz méltó szolgáltatási színvonal megvalósítását és hosszú távú biztosítását (MTI).

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem