-1 °C Budapest

Kínában népszerűsítik Magyarországot

2009. április 23. 11:30

Április 22-24. között rendezik meg Kína legnagyobb turisztikai szakmai kiállítását, a COTTM-et, amelyen hazánk immár negyedik alkalommal vesz részt.


Az idei megjelenés különlegességét az adja, hogy Magyarország ezúttal a V4-es országokkal közösen mutatja be turisztikai kínálatát a rendezvény legnagyobb, 120m2-es standján. Az esemény jelentőségére való tekintettel Horváth András, a Közép-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke és Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója is Kínába utazott, hogy a helyszínen tárgyaljon a szakma képviselőivel.

A rangos eseményen hazánk turisztikai kínálatát a Magyar Turizmus Zrt. mellett a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht., négy utazási iroda, valamint a Hainan légitársaság képviseli. A stand idei attrakciójaként a V4-es országok gasztronómiáját ismerhetik meg a látogatók egy Magyarországról érkező mesterszakács remekei által.

A kiállítást megelőzően a V4-es országok szakmai találkozón vettek részt, és prezentáció keretében mutatták be országuk turisztikai kínálatát a megjelent több mint 70 fős szakmai közönség előtt. Az eseményen Horváth András és Dr. Róna Iván tárgyalást folytatott Peking Turisztikai Hivatalának helyettes elnökével, aki elmondta, hogy a régió országaiból eddig egyedül hazánkba sikerült ellátogatnia.

A program további részeként egy interaktív konferenciára került sor, amelyen a V4-es országok képviselői egyrészt megoszthatták a jelenlévőkkel tapasztalatukat a Kínából származó beutazó turizmusról, másrészt a szakma kérdéseire válaszolva kifejthették véleményüket arra vonatkozóan, hogy miként lehetne a napi gyakorlatban hatékonyabbá tenni az országaik közötti turisztikai együttműködést.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Április 24-én, pénteken, a magyar delegáció a Pekingi Magyar Nagykövetségre látogat, hogy a nagykövettel az MT Zrt. kínai külképviseletének és a nagykövetség együttműködésének további lehetőségeiről folytassanak megbeszélést, valamint egyéb, az országot érintő turisztikai befektetési lehetőségekről tárgyaljanak.

A látogatás utolsó hivatalos programjaként, szombaton, Horváth András és Dr. Róna Iván Kína egyik legnagyobb kiutaztató irodájának (u-tours) vezérigazgatójával találkozik, hogy a hazánkba való csoportos beutaztatás további erősítése érdekében személyesen hívják meg őt egy magyarországi tanulmányútra.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem