Újra jár a Sikló!

2009. április 27. 15:30

A megszokottnál hosszabb, hat hetes felújítási munkálatok után hétfőtől újra jár a Budavári Sikló. A felnőttjegy egy útra 800, oda-vissza 1400 forint.

A március 16-a és április 26-a között elvégzett karbantartási munkák során a gépészeti berendezések szokásos évi nagyfelújítása mellett sor került a szállítókötél, valamint a biztonsági fékberendezések műszeres bemérésére és ellenőrzésére is. Emellett a hidraulikus berendezések is megújultak. A Sikló pályája és a kocsik műszaki helyreállítása mellett a járművek átfogó esztétikai megújuláson is átestek - így most új fényezés pompázik rajtuk. A Budavári Sikló utazóközönsége kényelmének érdekében mindemellett megtörtént a faburkolatok, az ülések, a kapaszkodók szükség szerinti cseréje is.

A 2009. évi felújítások ősszel folytatódnak. A Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztálya és a BKV Zrt. által közösen meghatározott időpontban kerülhet sor a támfalak, az épületek valamint az elektromos berendezések - a vezérlés, a szabályozás - felújítására.

A Budavári Sikló évi mintegy 600 ezres utazóközönsége nagyrészt a Magyarországra látogató külföldiekből áll. A budai Vár turista-látványossága a hét minden napján reggel 7.30 és este 22.00 óra között üzemel, a felnőttek 800 forintért (oda-vissza érvényes jegy vásárlása esetén 1400 forintért), a gyermekek 500 forintért (oda-vissza érvényes jegy vásárlása esetén 900 forintért) vehetik igénybe. 14-18 évesek 10 fő felett 500, oda-vissza pedig 900 forintért utazhatnak a Siklóval, amely kocsinként egyszerre 24 főt tud szállítani.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?