12 °C Budapest

Újra jár a Sikló!

2009. április 27. 15:30

A megszokottnál hosszabb, hat hetes felújítási munkálatok után hétfőtől újra jár a Budavári Sikló. A felnőttjegy egy útra 800, oda-vissza 1400 forint.

A március 16-a és április 26-a között elvégzett karbantartási munkák során a gépészeti berendezések szokásos évi nagyfelújítása mellett sor került a szállítókötél, valamint a biztonsági fékberendezések műszeres bemérésére és ellenőrzésére is. Emellett a hidraulikus berendezések is megújultak. A Sikló pályája és a kocsik műszaki helyreállítása mellett a járművek átfogó esztétikai megújuláson is átestek - így most új fényezés pompázik rajtuk. A Budavári Sikló utazóközönsége kényelmének érdekében mindemellett megtörtént a faburkolatok, az ülések, a kapaszkodók szükség szerinti cseréje is.

A 2009. évi felújítások ősszel folytatódnak. A Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztálya és a BKV Zrt. által közösen meghatározott időpontban kerülhet sor a támfalak, az épületek valamint az elektromos berendezések - a vezérlés, a szabályozás - felújítására.

A Budavári Sikló évi mintegy 600 ezres utazóközönsége nagyrészt a Magyarországra látogató külföldiekből áll. A budai Vár turista-látványossága a hét minden napján reggel 7.30 és este 22.00 óra között üzemel, a felnőttek 800 forintért (oda-vissza érvényes jegy vásárlása esetén 1400 forintért), a gyermekek 500 forintért (oda-vissza érvényes jegy vásárlása esetén 900 forintért) vehetik igénybe. 14-18 évesek 10 fő felett 500, oda-vissza pedig 900 forintért utazhatnak a Siklóval, amely kocsinként egyszerre 24 főt tud szállítani.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem