2009-től kedvezményes negyedéves bérletet kínál a BKV!

Pénzcentrum
2008. december 1. 15:45

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan december 11-én, rendkívüli ülésen vitatja meg a BKV Zrt. jövő évtől érvényes tarifáit. A javaslatok alapján egyebek között a Társaság jövőre bevezetné az új bérlettípust, az Egységes Budapest Bérletet, amely az agglomerációs közlekedést tenné kedvezményesebbé.

Az új negyedéves bérlettel az idei tarifához képest olcsóbban utazhatnak az utasok, hiszen aki a 100 napra érvényes negyedéves bérletet választja, 10%-ot megtakarít, mert csak 3 hónapot kell fizetnie. A Fővárosi Közgyűlés számára a BKV Zrt. összességében a viteldíjak 7,9%-os növelését ajánlotta, mely alacsonyabb, mint az elmúlt évi emelés.

A tavalyinál kisebb emelést tervez a Társaság, hiszen átlagosan 7,9%-kal nőnének a viteldíjak 2009-től; amennyiben a városvezetés elfogadja a BKV Zrt. javaslatát. Tavaly átlagosan 13%-kal emelkedtek a viteldíjak Budapesten, ennél a jövő évi tarifák jóval alacsonyabb mértékben drágulnának. A Fővárosi Közgyűlés a viteldíjrendeletet várhatóan december 11-én alkotja meg, ekkor derül majd ki, hogy a Társaság javaslatát támogatja-e a testület.

A BKV Zrt. több utasbarát újítást is a testület elé tár. Az egyik legfontosabb változás az Egységes Budapesti Bérlet bevezetése, amellyel megszűnne az eddig csak a BKV Zrt. járatain utazásra jogosító bérlet, valamint a társszolgáltatók kijelölt járatain is utazási lehetőséget biztosító Budapesti Egyesített Bérlet (BEB) összes változata. Az új bérlettel az utasok Budapest közigazgatási határán belül a BKV összes járatán (kivéve a Siklót, Libegőt és hajójáratokat), ezen felül a MÁV, illetve a VOLÁN kijelölt járatain is utazhatnak.

Az új bérletfajta legfőbb előnye, hogy egyetlen bérlet vásárlásával tenné elérhetővé a főváros összes közösségi közlekedési lehetőségének igénybevételét, és biztosítaná az elővárosi közlekedésben a korábbi BEB esetében megszokott kedvezményeket.
A másik előrelépés a palettáról eddig hiányzó negyedéves bérlet bevezetése lenne, amelynek megvásárlása közel 10%-os megtakarítást hozhat az utasoknak. Ez a bérlettípus a havi bérletszelvényhez hasonlóan tetszőleges kezdőnappal lenne megváltható, és 100 napig maradna érvényben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bérletekhez kiegészítő kerékpár-bérlet vásárlásának lehetőségét terjesztette a BKV Zrt. a Fővárosi Közgyűlés elé. Az 500 forintért váltható okmány a bérletszelvényre elhelyezett matrica formájában kerülne bevezetésre. A jövőben a kétnapos családi jegy igénybe vételére külföldi állampolgárok is jogosultak lehetnek, így a közösségi közlekedési szolgáltatás még inkább vonzóvá válhat a külföldi kiránduló családok számára.

A napijegy, családi jegy és turistajegy érvényességét a jövő évtől nem a naptári napokhoz kötné a BKV Zrt., hanem a Közgyűlés döntése esetén az érvényesség 24, 48, illetve 72 óra lenne, mely időszak az utas által a jegyváltáskor megjelölt időponttól kezdődhetne. Az agglomerációban élő utasaink kényelmét szolgálná az a szolgáltatás, amelynek értelmében januártól a HÉV járművein érvényes jegyeket elővételben is meg lehetne vásárolni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem