14 °C Budapest

2009-től kedvezményes negyedéves bérletet kínál a BKV!

Pénzcentrum
2008. december 1. 15:45

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan december 11-én, rendkívüli ülésen vitatja meg a BKV Zrt. jövő évtől érvényes tarifáit. A javaslatok alapján egyebek között a Társaság jövőre bevezetné az új bérlettípust, az Egységes Budapest Bérletet, amely az agglomerációs közlekedést tenné kedvezményesebbé.

Az új negyedéves bérlettel az idei tarifához képest olcsóbban utazhatnak az utasok, hiszen aki a 100 napra érvényes negyedéves bérletet választja, 10%-ot megtakarít, mert csak 3 hónapot kell fizetnie. A Fővárosi Közgyűlés számára a BKV Zrt. összességében a viteldíjak 7,9%-os növelését ajánlotta, mely alacsonyabb, mint az elmúlt évi emelés.

A tavalyinál kisebb emelést tervez a Társaság, hiszen átlagosan 7,9%-kal nőnének a viteldíjak 2009-től; amennyiben a városvezetés elfogadja a BKV Zrt. javaslatát. Tavaly átlagosan 13%-kal emelkedtek a viteldíjak Budapesten, ennél a jövő évi tarifák jóval alacsonyabb mértékben drágulnának. A Fővárosi Közgyűlés a viteldíjrendeletet várhatóan december 11-én alkotja meg, ekkor derül majd ki, hogy a Társaság javaslatát támogatja-e a testület.

A BKV Zrt. több utasbarát újítást is a testület elé tár. Az egyik legfontosabb változás az Egységes Budapesti Bérlet bevezetése, amellyel megszűnne az eddig csak a BKV Zrt. járatain utazásra jogosító bérlet, valamint a társszolgáltatók kijelölt járatain is utazási lehetőséget biztosító Budapesti Egyesített Bérlet (BEB) összes változata. Az új bérlettel az utasok Budapest közigazgatási határán belül a BKV összes járatán (kivéve a Siklót, Libegőt és hajójáratokat), ezen felül a MÁV, illetve a VOLÁN kijelölt járatain is utazhatnak.

Az új bérletfajta legfőbb előnye, hogy egyetlen bérlet vásárlásával tenné elérhetővé a főváros összes közösségi közlekedési lehetőségének igénybevételét, és biztosítaná az elővárosi közlekedésben a korábbi BEB esetében megszokott kedvezményeket.
A másik előrelépés a palettáról eddig hiányzó negyedéves bérlet bevezetése lenne, amelynek megvásárlása közel 10%-os megtakarítást hozhat az utasoknak. Ez a bérlettípus a havi bérletszelvényhez hasonlóan tetszőleges kezdőnappal lenne megváltható, és 100 napig maradna érvényben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A bérletekhez kiegészítő kerékpár-bérlet vásárlásának lehetőségét terjesztette a BKV Zrt. a Fővárosi Közgyűlés elé. Az 500 forintért váltható okmány a bérletszelvényre elhelyezett matrica formájában kerülne bevezetésre. A jövőben a kétnapos családi jegy igénybe vételére külföldi állampolgárok is jogosultak lehetnek, így a közösségi közlekedési szolgáltatás még inkább vonzóvá válhat a külföldi kiránduló családok számára.

A napijegy, családi jegy és turistajegy érvényességét a jövő évtől nem a naptári napokhoz kötné a BKV Zrt., hanem a Közgyűlés döntése esetén az érvényesség 24, 48, illetve 72 óra lenne, mely időszak az utas által a jegyváltáskor megjelölt időponttól kezdődhetne. Az agglomerációban élő utasaink kényelmét szolgálná az a szolgáltatás, amelynek értelmében januártól a HÉV járművein érvényes jegyeket elővételben is meg lehetne vásárolni.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm