2009-től kedvezményes negyedéves bérletet kínál a BKV!

Pénzcentrum
2008. december 1. 15:45

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan december 11-én, rendkívüli ülésen vitatja meg a BKV Zrt. jövő évtől érvényes tarifáit. A javaslatok alapján egyebek között a Társaság jövőre bevezetné az új bérlettípust, az Egységes Budapest Bérletet, amely az agglomerációs közlekedést tenné kedvezményesebbé.

Az új negyedéves bérlettel az idei tarifához képest olcsóbban utazhatnak az utasok, hiszen aki a 100 napra érvényes negyedéves bérletet választja, 10%-ot megtakarít, mert csak 3 hónapot kell fizetnie. A Fővárosi Közgyűlés számára a BKV Zrt. összességében a viteldíjak 7,9%-os növelését ajánlotta, mely alacsonyabb, mint az elmúlt évi emelés.

A tavalyinál kisebb emelést tervez a Társaság, hiszen átlagosan 7,9%-kal nőnének a viteldíjak 2009-től; amennyiben a városvezetés elfogadja a BKV Zrt. javaslatát. Tavaly átlagosan 13%-kal emelkedtek a viteldíjak Budapesten, ennél a jövő évi tarifák jóval alacsonyabb mértékben drágulnának. A Fővárosi Közgyűlés a viteldíjrendeletet várhatóan december 11-én alkotja meg, ekkor derül majd ki, hogy a Társaság javaslatát támogatja-e a testület.

A BKV Zrt. több utasbarát újítást is a testület elé tár. Az egyik legfontosabb változás az Egységes Budapesti Bérlet bevezetése, amellyel megszűnne az eddig csak a BKV Zrt. járatain utazásra jogosító bérlet, valamint a társszolgáltatók kijelölt járatain is utazási lehetőséget biztosító Budapesti Egyesített Bérlet (BEB) összes változata. Az új bérlettel az utasok Budapest közigazgatási határán belül a BKV összes járatán (kivéve a Siklót, Libegőt és hajójáratokat), ezen felül a MÁV, illetve a VOLÁN kijelölt járatain is utazhatnak.

Az új bérletfajta legfőbb előnye, hogy egyetlen bérlet vásárlásával tenné elérhetővé a főváros összes közösségi közlekedési lehetőségének igénybevételét, és biztosítaná az elővárosi közlekedésben a korábbi BEB esetében megszokott kedvezményeket.
A másik előrelépés a palettáról eddig hiányzó negyedéves bérlet bevezetése lenne, amelynek megvásárlása közel 10%-os megtakarítást hozhat az utasoknak. Ez a bérlettípus a havi bérletszelvényhez hasonlóan tetszőleges kezdőnappal lenne megváltható, és 100 napig maradna érvényben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A bérletekhez kiegészítő kerékpár-bérlet vásárlásának lehetőségét terjesztette a BKV Zrt. a Fővárosi Közgyűlés elé. Az 500 forintért váltható okmány a bérletszelvényre elhelyezett matrica formájában kerülne bevezetésre. A jövőben a kétnapos családi jegy igénybe vételére külföldi állampolgárok is jogosultak lehetnek, így a közösségi közlekedési szolgáltatás még inkább vonzóvá válhat a külföldi kiránduló családok számára.

A napijegy, családi jegy és turistajegy érvényességét a jövő évtől nem a naptári napokhoz kötné a BKV Zrt., hanem a Közgyűlés döntése esetén az érvényesség 24, 48, illetve 72 óra lenne, mely időszak az utas által a jegyváltáskor megjelölt időponttól kezdődhetne. Az agglomerációban élő utasaink kényelmét szolgálná az a szolgáltatás, amelynek értelmében januártól a HÉV járművein érvényes jegyeket elővételben is meg lehetne vásárolni.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?