1 °C Budapest

Címke: budavári önkormányzat (18 cikk)

Pénzcentrum | 2011. november 15. 13:10

Milyen legyen a várbazár? Szavazz!

A száz százalékig uniós forrásból megvalósuló Várbazár felújításáról tartottak ma sajtótájékoztatót a romos állapotban lévő helyszínen. A Giró-Szász András kormányszóvivő, Zumbok Ferenc miniszteri biztos, és Dr. Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármesterének részvételével lezajlott eseményen többször is elhangzott, hogy a beruházást mindvégig az állam irányítja, és a mintegy 8,5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztéshez sem a központi költségvetésnek, sem a magánszférának nem kell hozzátennie egy forintot sem.

Pénzcentrum | 2009. július 15. 05:55

Fordulat! Ilyen környezetben mégsem lehetetlen felpörögni?

Csütörtökön a Budai Vár középkori környezetében láthatunk ízelítőt a legmodernebb csúcstechnikából. A harsonaszóhoz szokott történelmi közegben magas fordulatszámon felbőgnek a motorok és megkezdődik a gumiégetés a Vár körüli utcákon kialakított pályán. Az eseményre kilátogatók testközelből élhetik át a Forma-1-es bemutatót, ráadásul Besenyei Péter légi mutatványait is megcsodálhatják.

Pénzcentrum | 2009. április 27. 15:30

Újra jár a Sikló!

A megszokottnál hosszabb, hat hetes felújítási munkálatok után hétfőtől újra jár a Budavári Sikló. A felnőttjegy egy útra 800, oda-vissza 1400 forint.

Pénzcentrum | 2008. november 5. 16:26

Az NVT jóváhagyta a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. 1 milliárd forintos tőkeemelését

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) mai ülésén összesen 19 napirendi pontot tárgyalt. Többek között jóváhagyta, hogy a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. 1 milliárd forint összegű tőkeemelésben részesüljön, hozzájárult az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. (ÉMI Kht.) non-porfit korlátolt felelősségű társasággá való átalakulásához, valamint az ESZA Kht. 500 millió forintos törzstőke emeléséhez.