4 °C Budapest

A bérletek körül vizsgálódott a versenyhivatal: a leggazdagabbra is lesújtottak!

2009. április 22. 12:00

Piros lapot kapott a világ leggazdagabb futballklubja a brit versenyhivataltól. A Manchester United egyik szurkolói csoportja tett bejelentést, miután a bérletek ára négy év alatt 50-60 %-kal emelkedett ráadásul nem is lehetett velük minden hazai mérkőzést megtekinteni.

A dúsgazdag klub nem értett egyet a versenyhivatal határozatának minden pontjával, de az abban foglalt kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett. A versenyhivatal szerint bérleteseket több esetben is hátrány érte. Ide sorolható például, hogy a hazai liga és kupamérkőzésekre a bérleteseknek is külön jegyet kellett váltani.

A szurkoló tömörülés nehezményezte a bérletárak ilyen mértékű emelését, valamint - a kisebb nézőközönséget vonzó hétközi kupamérkőzéseken - a stadionon belüli szabad mozgás korlátozását. A versenyhivatal képviselője elmondta, hogy számos kisebb hiányosságra is fény derült a klub jegy-és bérletek eladására vonatkozó feltételrendszerének átvizsgálása során.

A klub a bérletek értékesítése előtt nem közölt minden lényeges információt a szurkolókkal, így fordulhatott elő a kupamérkőzéseken és a ligakupában lejátszott találkozókon tapasztalt szurkolói elégedetlenség. A bérletesek értetlenül álltak az előtt, hogy jegyvásárlásra kötelezték őket.

A klub képviseletében elmondták, hogy a javaslatokat annak érdekében azonnali hatállyal beépítették a feltételrendszerükbe, hogy a továbbiakban nem fordulhassanak elő ilyen félreértések. A versenyhivatal képviselője elmondta, hogy a klubbal szorosan együttműködve dolgozták ki az új feltételeket, a Manchester részéről produkált hozzáállás példaértékű.

A bérletesek a továbbiakban garantáltan külön jegy vásárlása nélkül tekinthetik meg a kupatalálkozókat, a klub pedig tájékoztatni fogja a szurkolókat, hogy milyen esetekben hagyhatják el a helyüket és ülhetnek át egy másik szektorba.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16