25 °C Budapest

A bérletek körül vizsgálódott a versenyhivatal: a leggazdagabbra is lesújtottak!

2009. április 22. 12:00

Piros lapot kapott a világ leggazdagabb futballklubja a brit versenyhivataltól. A Manchester United egyik szurkolói csoportja tett bejelentést, miután a bérletek ára négy év alatt 50-60 %-kal emelkedett ráadásul nem is lehetett velük minden hazai mérkőzést megtekinteni.

A dúsgazdag klub nem értett egyet a versenyhivatal határozatának minden pontjával, de az abban foglalt kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett. A versenyhivatal szerint bérleteseket több esetben is hátrány érte. Ide sorolható például, hogy a hazai liga és kupamérkőzésekre a bérleteseknek is külön jegyet kellett váltani.

A szurkoló tömörülés nehezményezte a bérletárak ilyen mértékű emelését, valamint - a kisebb nézőközönséget vonzó hétközi kupamérkőzéseken - a stadionon belüli szabad mozgás korlátozását. A versenyhivatal képviselője elmondta, hogy számos kisebb hiányosságra is fény derült a klub jegy-és bérletek eladására vonatkozó feltételrendszerének átvizsgálása során.

A klub a bérletek értékesítése előtt nem közölt minden lényeges információt a szurkolókkal, így fordulhatott elő a kupamérkőzéseken és a ligakupában lejátszott találkozókon tapasztalt szurkolói elégedetlenség. A bérletesek értetlenül álltak az előtt, hogy jegyvásárlásra kötelezték őket.

A klub képviseletében elmondták, hogy a javaslatokat annak érdekében azonnali hatállyal beépítették a feltételrendszerükbe, hogy a továbbiakban nem fordulhassanak elő ilyen félreértések. A versenyhivatal képviselője elmondta, hogy a klubbal szorosan együttműködve dolgozták ki az új feltételeket, a Manchester részéről produkált hozzáállás példaértékű.

A bérletesek a továbbiakban garantáltan külön jegy vásárlása nélkül tekinthetik meg a kupatalálkozókat, a klub pedig tájékoztatni fogja a szurkolókat, hogy milyen esetekben hagyhatják el a helyüket és ülhetnek át egy másik szektorba.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?