9 °C Budapest

A bérletek körül vizsgálódott a versenyhivatal: a leggazdagabbra is lesújtottak!

2009. április 22. 12:00

Piros lapot kapott a világ leggazdagabb futballklubja a brit versenyhivataltól. A Manchester United egyik szurkolói csoportja tett bejelentést, miután a bérletek ára négy év alatt 50-60 %-kal emelkedett ráadásul nem is lehetett velük minden hazai mérkőzést megtekinteni.

A dúsgazdag klub nem értett egyet a versenyhivatal határozatának minden pontjával, de az abban foglalt kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett. A versenyhivatal szerint bérleteseket több esetben is hátrány érte. Ide sorolható például, hogy a hazai liga és kupamérkőzésekre a bérleteseknek is külön jegyet kellett váltani.

A szurkoló tömörülés nehezményezte a bérletárak ilyen mértékű emelését, valamint - a kisebb nézőközönséget vonzó hétközi kupamérkőzéseken - a stadionon belüli szabad mozgás korlátozását. A versenyhivatal képviselője elmondta, hogy számos kisebb hiányosságra is fény derült a klub jegy-és bérletek eladására vonatkozó feltételrendszerének átvizsgálása során.

A klub a bérletek értékesítése előtt nem közölt minden lényeges információt a szurkolókkal, így fordulhatott elő a kupamérkőzéseken és a ligakupában lejátszott találkozókon tapasztalt szurkolói elégedetlenség. A bérletesek értetlenül álltak az előtt, hogy jegyvásárlásra kötelezték őket.

A klub képviseletében elmondták, hogy a javaslatokat annak érdekében azonnali hatállyal beépítették a feltételrendszerükbe, hogy a továbbiakban nem fordulhassanak elő ilyen félreértések. A versenyhivatal képviselője elmondta, hogy a klubbal szorosan együttműködve dolgozták ki az új feltételeket, a Manchester részéről produkált hozzáállás példaértékű.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bérletesek a továbbiakban garantáltan külön jegy vásárlása nélkül tekinthetik meg a kupatalálkozókat, a klub pedig tájékoztatni fogja a szurkolókat, hogy milyen esetekben hagyhatják el a helyüket és ülhetnek át egy másik szektorba.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem