18 °C Budapest

Karácsonyra véget ér a válság - mondja a Pénzügyminiszter

2009. április 20. 11:00

Alistair Darling, brit pénzügyminiszter bízik a költségvetésben, ezért azt reméli, karácsonyra véget ér a válság. 


A brit kormány a napokban jelenti be megszorító csomagját, amely több milliárd fonttal csökkenti az állami kiadásokat. A pénzügyminiszter szerint az adósság kezelésével lehet biztosítani a válságból való kilábalást és a fellendülés megindítását.

A brit lapok külön kihangsúlyozzák, hogy egy "zöld költségvetés" készül, amely várhatóan tartalmaz egy, az EU más országaiban bevezetett roncsprémiumhoz hasonló programot.

A roncsprémium hazai bevezetéséről olvassa el a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnökével készült interjúnkat:
Gablini: "Roncsprémium helyett áremelés jöhet az autópiacon!"

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Elemzőkkel ellentétben Darling úgy látja: jövőre már növekedési pályán lesz a szigetország gazdasága. "Komoly lehetőségeink vannak, és mi felkészültünk arra, hogy kihasználjuk őket." -mondta.

Nagy-Britannia komolyan megszenvedi a válságot: egyre több nemzetközi hitelminősítő dönt az ország leminősítéséről, és már a 3 milliót is meghaladja a munkanélküliek száma.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm