12 °C Budapest

Bajnai: mielőbb 4 százalékos elsődleges többlet a költségvetésben

2009. április 19. 20:05

Bajnai Gordon a kormány második ülése után mutatta be részletesen válságkezelő programját. Ezek szerint a három legfontosabb feladat a kiadások csökkentése, az adócsökkentés és a bizalom helyreállítása. Bajnai a kiszivárgott információkkal megegyező kiadáscsökkentési lépések mellett a 2010-től tervezett adóintézkedéseket is vázolta. Mindemellett a kormány tervei szerint jövő évtől kezdődően 4%-os elsődleges többletet tűznek ki a költségvetés elé, és a kormány számításai szerint 2010 közepétől ismét csökkenő pályára állhatna az államadósság. 


A héten megalakult kormány már a második ülését tartotta, el is fogadta a válságkezelő tervét - kezdte beszédét Bajnai Gordon a kormányülést követő sajtótájékoztatón. Nem kormányprogramot, hanem válságkezelő tervet mutatok be. Nem lesz ambíciónk egy átfogó program bemutatására - tette hozzá a miniszterelnök.

A cikk folytatódik, kattintson!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm