3 °C Budapest

Újfajta pezsgő: nem durran, hanem kattan!

2009. április 19. 10:00

Hamarosan búcsút inthetünk a szilveszteri pezsgődurranásnak: a világ egyik legnagyobb pezsgőgyártója újfajta palackokat dobott piacra, amelynek tetején fémkupak található.

A Duval-Leroy, az egyik legnagyobb gyártó, amely tavaly 6 millió palack pezsgőt értékesített. A cég most bejelentette: a jövőben a jól megszokott parafa pezsgősdugó helyett fémkupakkal látja el termékei egy részét.

A gyöngyöző ital 350 éves történelmében ez az első komoly szándék arra, hogy ilyen radikális változást eszközöljenek a gyártási folyamatban.

Borszakértők szerint ezzel a lépéssel a pezsgő egyik legfontosabb értékét vesztheti el, hiszen az italhoz szervesen tartozik a dugók durranása is. Adam Lechmere, a decanter.com szakértője szerint ez a világ egyik legjellegzetesebb, mindenki által ismert hangja.

Ugyanakkor a borászatoknál is egyre erősödik az a tendencia, hogy parafa dugó helyett fémkupakkal látják el a palackokat. Sokak szerint így kevésbé sérülékeny a termék, és nem kell attól tartani, hogy belehulljon a kupak forgácsa az italba. Ugyanakkor a legtöbb bor minőségét nem befolyásolja érdemben a kupak fajtája, ezért már a legnevesebb borászatok is alkalmazzák a fémkupakos technológiát.

A hírek szerint a Duval-Leroy egyelőre csak limitált számú fémkupakos terméket dob piacra, így tesztelik a fogyasztók nyitottságát az új technológia iránt.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?