Újfajta pezsgő: nem durran, hanem kattan!

2009. április 19. 10:00

Hamarosan búcsút inthetünk a szilveszteri pezsgődurranásnak: a világ egyik legnagyobb pezsgőgyártója újfajta palackokat dobott piacra, amelynek tetején fémkupak található.

A Duval-Leroy, az egyik legnagyobb gyártó, amely tavaly 6 millió palack pezsgőt értékesített. A cég most bejelentette: a jövőben a jól megszokott parafa pezsgősdugó helyett fémkupakkal látja el termékei egy részét.

A gyöngyöző ital 350 éves történelmében ez az első komoly szándék arra, hogy ilyen radikális változást eszközöljenek a gyártási folyamatban.

Borszakértők szerint ezzel a lépéssel a pezsgő egyik legfontosabb értékét vesztheti el, hiszen az italhoz szervesen tartozik a dugók durranása is. Adam Lechmere, a decanter.com szakértője szerint ez a világ egyik legjellegzetesebb, mindenki által ismert hangja.

Ugyanakkor a borászatoknál is egyre erősödik az a tendencia, hogy parafa dugó helyett fémkupakkal látják el a palackokat. Sokak szerint így kevésbé sérülékeny a termék, és nem kell attól tartani, hogy belehulljon a kupak forgácsa az italba. Ugyanakkor a legtöbb bor minőségét nem befolyásolja érdemben a kupak fajtája, ezért már a legnevesebb borászatok is alkalmazzák a fémkupakos technológiát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hírek szerint a Duval-Leroy egyelőre csak limitált számú fémkupakos terméket dob piacra, így tesztelik a fogyasztók nyitottságát az új technológia iránt.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem