13 °C Budapest

Újfajta pezsgő: nem durran, hanem kattan!

2009. április 19. 10:00

Hamarosan búcsút inthetünk a szilveszteri pezsgődurranásnak: a világ egyik legnagyobb pezsgőgyártója újfajta palackokat dobott piacra, amelynek tetején fémkupak található.

A Duval-Leroy, az egyik legnagyobb gyártó, amely tavaly 6 millió palack pezsgőt értékesített. A cég most bejelentette: a jövőben a jól megszokott parafa pezsgősdugó helyett fémkupakkal látja el termékei egy részét.

A gyöngyöző ital 350 éves történelmében ez az első komoly szándék arra, hogy ilyen radikális változást eszközöljenek a gyártási folyamatban.

Borszakértők szerint ezzel a lépéssel a pezsgő egyik legfontosabb értékét vesztheti el, hiszen az italhoz szervesen tartozik a dugók durranása is. Adam Lechmere, a decanter.com szakértője szerint ez a világ egyik legjellegzetesebb, mindenki által ismert hangja.

Ugyanakkor a borászatoknál is egyre erősödik az a tendencia, hogy parafa dugó helyett fémkupakkal látják el a palackokat. Sokak szerint így kevésbé sérülékeny a termék, és nem kell attól tartani, hogy belehulljon a kupak forgácsa az italba. Ugyanakkor a legtöbb bor minőségét nem befolyásolja érdemben a kupak fajtája, ezért már a legnevesebb borászatok is alkalmazzák a fémkupakos technológiát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hírek szerint a Duval-Leroy egyelőre csak limitált számú fémkupakos terméket dob piacra, így tesztelik a fogyasztók nyitottságát az új technológia iránt.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem