6 °C Budapest

Melyik légitársasággal NE repülj - frissült a feketelista

2009. április 14. 15:00

A Bizottság a héten elfogadta az Európai Unióban repülési tilalom hatálya eső légitársaságokat tartalmazó "feketelista" frissített változatát. A Bizottság hat kazahsztáni, egy thaiföldi működési engedéllyel rendelkező légitársaságot, egy további ukrajnai légi fuvarozót, valamint a Beninben működési engedéllyel rendelkező összes légi fuvarozót tiltott ki az európai légtérből - írja az euvonal.hu.

"A Bizottság továbbra is aktívan törekszik a légi közlekedés szereplőivel folytatott párbeszédre annak biztosítása érdekében, hogy minden légi jármű és légi fuvarozó megfeleljen a nemzetközileg előírt repülésbiztonsági követelményeknek. Minden légi utasnak joga van ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, amikor a gépe felszáll", nyilatkozta Antonio Tajani, a Bizottság közlekedésért felelős biztosa.

A Bizottság megállapította, hogy Angola a meghozott intézkedések következtében jó eredményeket ért el a biztonsági feltételek javítása terén. A Bizottság különösen az Angola légiközlekedési hatóságai által elkészített, az európai szakértők 2008. februári látogatását és az ICAO 2008 októberi biztonsági ellenőrzési jelentését követő korrekciós intézkedések megvalósításáról szóló előrehaladási jelentést vette figyelembe.

Az európai szakértők által 2009 februárjában tett indonéziai látogatásról készült jelentés is lényeges javulást mutatott. A Bizottság továbbra is folytatja a légiközlekedési hatóságokkal folytatott szoros konzultációt azzal a céllal, hogy a repülésbiztonsági bizottság következő ülésén ismét megvizsgálja a biztonsági helyzetet.

A közösségi feketelista a következő légitársaságokat tiltja ki az európai légtérből:

Angola, Benin, Egyenlítői-Guinea, Indonézia, a Kirgiz Köztársaság, Libéria, Sierra Leone, Szváziföld, a Kongói Demokratikus Köztársaság és Gabon összes légi fuvarozója, a Gabon Airlines és az Afrijet kivételével, amelyek mentességgel rendelkeznek néhány légi járműre vonatkozóan.

Tizenhat egyedi légi fuvarozó:

* Afganisztán - Ariana Afghan Airlines
* Kambodzsa - Siem Reap Airways International
* Koreai Népi Demokratikus Köztársaság - Air Koryo
* Kazahsztán - Air Company Kokshetau, ATMA Airlines, Berkut Air, East Wing, Sayat Air, Starline KZ
* Ruanda - Silverback Cargo Freighters
* Szudán - Air West
* Thaiföld - One Two Go Airlines
* Ukrajna - Motor Sich Airlines, Ukraine Cargo Airways, Ukraine Mediterranean Airlines és Volare Aviation

 

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30