Melyik légitársasággal NE repülj - frissült a feketelista

2009. április 14. 15:00

A Bizottság a héten elfogadta az Európai Unióban repülési tilalom hatálya eső légitársaságokat tartalmazó "feketelista" frissített változatát. A Bizottság hat kazahsztáni, egy thaiföldi működési engedéllyel rendelkező légitársaságot, egy további ukrajnai légi fuvarozót, valamint a Beninben működési engedéllyel rendelkező összes légi fuvarozót tiltott ki az európai légtérből - írja az euvonal.hu.

"A Bizottság továbbra is aktívan törekszik a légi közlekedés szereplőivel folytatott párbeszédre annak biztosítása érdekében, hogy minden légi jármű és légi fuvarozó megfeleljen a nemzetközileg előírt repülésbiztonsági követelményeknek. Minden légi utasnak joga van ahhoz, hogy biztonságban érezze magát, amikor a gépe felszáll", nyilatkozta Antonio Tajani, a Bizottság közlekedésért felelős biztosa.

A Bizottság megállapította, hogy Angola a meghozott intézkedések következtében jó eredményeket ért el a biztonsági feltételek javítása terén. A Bizottság különösen az Angola légiközlekedési hatóságai által elkészített, az európai szakértők 2008. februári látogatását és az ICAO 2008 októberi biztonsági ellenőrzési jelentését követő korrekciós intézkedések megvalósításáról szóló előrehaladási jelentést vette figyelembe.

Az európai szakértők által 2009 februárjában tett indonéziai látogatásról készült jelentés is lényeges javulást mutatott. A Bizottság továbbra is folytatja a légiközlekedési hatóságokkal folytatott szoros konzultációt azzal a céllal, hogy a repülésbiztonsági bizottság következő ülésén ismét megvizsgálja a biztonsági helyzetet.

A közösségi feketelista a következő légitársaságokat tiltja ki az európai légtérből:

Angola, Benin, Egyenlítői-Guinea, Indonézia, a Kirgiz Köztársaság, Libéria, Sierra Leone, Szváziföld, a Kongói Demokratikus Köztársaság és Gabon összes légi fuvarozója, a Gabon Airlines és az Afrijet kivételével, amelyek mentességgel rendelkeznek néhány légi járműre vonatkozóan.

Tizenhat egyedi légi fuvarozó:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

* Afganisztán - Ariana Afghan Airlines
* Kambodzsa - Siem Reap Airways International
* Koreai Népi Demokratikus Köztársaság - Air Koryo
* Kazahsztán - Air Company Kokshetau, ATMA Airlines, Berkut Air, East Wing, Sayat Air, Starline KZ
* Ruanda - Silverback Cargo Freighters
* Szudán - Air West
* Thaiföld - One Two Go Airlines
* Ukrajna - Motor Sich Airlines, Ukraine Cargo Airways, Ukraine Mediterranean Airlines és Volare Aviation

 

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm