14 °C Budapest

Fizess, ha nem akarod lekésni a repülőgéped!

2009. március 26. 17:00

Nincs is annál idegesítőbb egy utazás során, mint fél órát sorbanállni a reptéren a biztonsági ellenőrzésnél. Még rosszabb, ha késésben vagyunk és aztán hajszálon múlik, hogy lekéssük-e a gépet vagy sem.

A birt repülőtereken ezért bevezették a gyorsított ellenőrzést, melyeket 3-5 fontért, vagyis körülbelül 1600 forintért lehet igénybe venni. A tömött nagy-britanniai reptereken akár fél órát is meg lehet spórolni egy ilyen jeggyel. A szolgáltatást elsőként Lutonban vezették be, majd Leedsben, Liverpoolban és Bristolban. A Heathrow-t is üzemeltető BAA viszont még fontolgatja a rendszer bevezetését.

A modell egyébként nem hasonlít a business class utasainak gyors sorához, itt egyszerűen egy külön sorban a tömeg elejére vezetik a jegyet váltókat. Az új díj - azon kívül, hogy újabb szolgáltatásért lehet fizetni, ezúttal a repterek számára - komoly aggályokat vet fel. A biztonsági ellenőrzést ugyanis nem gyorsítja, vagyis azok számára, akik nem veszik meg a szolgáltatást, a sorok még hosszabbak lehetnek, ami újabb és újabb panaszáradathoz vezethet.

A brit törvények csak a Heathrow-n, a Gatwicken és Stansteden írják elő a maximális várakozási időt, a többi repülőtér illetékesei maguk dönthetik el, milyen biztonsági szabályokat vezetnek be és milyen hosszú sort engednek kialakulni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm