5 °C Budapest

Fizess, ha nem akarod lekésni a repülőgéped!

2009. március 26. 17:00

Nincs is annál idegesítőbb egy utazás során, mint fél órát sorbanállni a reptéren a biztonsági ellenőrzésnél. Még rosszabb, ha késésben vagyunk és aztán hajszálon múlik, hogy lekéssük-e a gépet vagy sem.

A birt repülőtereken ezért bevezették a gyorsított ellenőrzést, melyeket 3-5 fontért, vagyis körülbelül 1600 forintért lehet igénybe venni. A tömött nagy-britanniai reptereken akár fél órát is meg lehet spórolni egy ilyen jeggyel. A szolgáltatást elsőként Lutonban vezették be, majd Leedsben, Liverpoolban és Bristolban. A Heathrow-t is üzemeltető BAA viszont még fontolgatja a rendszer bevezetését.

A modell egyébként nem hasonlít a business class utasainak gyors sorához, itt egyszerűen egy külön sorban a tömeg elejére vezetik a jegyet váltókat. Az új díj - azon kívül, hogy újabb szolgáltatásért lehet fizetni, ezúttal a repterek számára - komoly aggályokat vet fel. A biztonsági ellenőrzést ugyanis nem gyorsítja, vagyis azok számára, akik nem veszik meg a szolgáltatást, a sorok még hosszabbak lehetnek, ami újabb és újabb panaszáradathoz vezethet.

A brit törvények csak a Heathrow-n, a Gatwicken és Stansteden írják elő a maximális várakozási időt, a többi repülőtér illetékesei maguk dönthetik el, milyen biztonsági szabályokat vezetnek be és milyen hosszú sort engednek kialakulni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?