Az igazi fapados: már a pilóták sem kapnak kávét az easyJet járatain

2009. április 7. 12:00

Dühös pilóták tiltakoztak az easyJet legújabb takarékossági intézkedése ellen az elmúlt napokban. A diszkont légitársaság szerint ugyanis már a repülőgépek kapitányainak sem járna ingyen kávé vagy tea.

A tervezett változtatás szerint a pilótáknak maguknak kellene vinniük teafiltert vagy instant kávét a repülőgépekre. Jó hír viszont, hogy a forró víz továbbra is ingyenes lenne számukra.

Ráadásul a 10 óránál hosszabb járatokon a korábbi kettő helyett ezentúl csak egy adag melegétel járna a legénységnek.

A pilóták szakszervezete felháborítónak tartja a lépést, és minden lehetőséget megragad, hogy fellépjen ellene.

Tény, hogy az easyJet komoly veszteségeket szenvedett el a gazdasági válság hatására: a tavaly novemberi adatok szerint 35 százalékkal csökkent a cég bevétele. Egyes adatok szerint naponta 7600-zal kevesebb utast szállítanak, mint a válság kirobbanása előtt. Ugyanakkor a menedzsment úgy nyilatkozott: egyelőre még csak vizsgálják, hogyan tudnák költséghatékonyabbá tenni a személyzet ellátását.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az úgynevezett fapados légitársaságok többek között azzal is spórolnak, hogy csak kevés ellátást biztosítanak a fedélzeten. A legtöbb járaton fizetni kell a szendvicsekért, az üdítőkért és a forró italokért is. A személyzet azonban ugyanazt az ellátást kapja, mint a hagyományos társaságok járatain -de elképzelhető, hogy a jövőben ez is változik.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?