16 °C Budapest

Többet fizet az E.ON a fogyasztóknak, mint ami a törvény alapján járna

2009. április 8. 13:30

Megegyezés született a két fél között: a FEOSZ szünetelteti az E.ON ellen indított pert, mivel a szolgáltató a kötbérfizetési kötelezettségnél nagyobb kedvezményt fizet a fogyasztóknak.

A FEOSZ még februárban pert indított kötbérfizetési kötelezettség nemteljesítése miatt az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt ellen, mivel a szolgáltatók a fogyasztókat nem tájékoztatták megfelelően, és nem az Üzletszabályzatnak megfelelően jártak el a januári áramkimaradás elhárítása során.

A Szövetség folyamatosan törekedett azt elérni, hogy a szolgáltatók még a per jogerős befejezése előtt eleget tegyenek fizetési kötelezettségüknek, és így a fogyasztók minél hamarabb kézhez kapják az őket megillető összeget.

Az E.ON a múlt héten bejelentette, hogy a 18 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 10.000 Ft-ot, 24 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 15.000 Ft-ot és 36 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 20.000 Ft-ot ad elosztói díjkedvezményként minden, az áramkimaradás által érintett fogyasztó számára. A társaság április végéig banki átutalással vagy postai utalvány formájában juttatja el a kedvezményt a fogyasztókhoz. A FEOSZ kéri azokat a fogyasztókat, akik nem kapják meg az őket megillető összeget április végéig, jelezzék a Szövetség felé!

Ezen túlmenően, az E.ON vállalta, hogy a jövőben kiemelt figyelmet fordít a fogyasztók tájékoztatására hasonló eseményeknél. Mivel a fogyasztók érdekét szolgáló megoldás született, a FEOSZ szünetelteti a pert. A két fél továbbá vállalja, hogy a jövőben rendszeresen egyeztet fogyasztóvédelmi kérdésekben.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem