16 °C Budapest

Többet fizet az E.ON a fogyasztóknak, mint ami a törvény alapján járna

2009. április 8. 13:30

Megegyezés született a két fél között: a FEOSZ szünetelteti az E.ON ellen indított pert, mivel a szolgáltató a kötbérfizetési kötelezettségnél nagyobb kedvezményt fizet a fogyasztóknak.

A FEOSZ még februárban pert indított kötbérfizetési kötelezettség nemteljesítése miatt az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt ellen, mivel a szolgáltatók a fogyasztókat nem tájékoztatták megfelelően, és nem az Üzletszabályzatnak megfelelően jártak el a januári áramkimaradás elhárítása során.

A Szövetség folyamatosan törekedett azt elérni, hogy a szolgáltatók még a per jogerős befejezése előtt eleget tegyenek fizetési kötelezettségüknek, és így a fogyasztók minél hamarabb kézhez kapják az őket megillető összeget.

Az E.ON a múlt héten bejelentette, hogy a 18 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 10.000 Ft-ot, 24 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 15.000 Ft-ot és 36 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 20.000 Ft-ot ad elosztói díjkedvezményként minden, az áramkimaradás által érintett fogyasztó számára. A társaság április végéig banki átutalással vagy postai utalvány formájában juttatja el a kedvezményt a fogyasztókhoz. A FEOSZ kéri azokat a fogyasztókat, akik nem kapják meg az őket megillető összeget április végéig, jelezzék a Szövetség felé!

Ezen túlmenően, az E.ON vállalta, hogy a jövőben kiemelt figyelmet fordít a fogyasztók tájékoztatására hasonló eseményeknél. Mivel a fogyasztók érdekét szolgáló megoldás született, a FEOSZ szünetelteti a pert. A két fél továbbá vállalja, hogy a jövőben rendszeresen egyeztet fogyasztóvédelmi kérdésekben.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05