5 °C Budapest

Többet fizet az E.ON a fogyasztóknak, mint ami a törvény alapján járna

2009. április 8. 13:30

Megegyezés született a két fél között: a FEOSZ szünetelteti az E.ON ellen indított pert, mivel a szolgáltató a kötbérfizetési kötelezettségnél nagyobb kedvezményt fizet a fogyasztóknak.

A FEOSZ még februárban pert indított kötbérfizetési kötelezettség nemteljesítése miatt az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt ellen, mivel a szolgáltatók a fogyasztókat nem tájékoztatták megfelelően, és nem az Üzletszabályzatnak megfelelően jártak el a januári áramkimaradás elhárítása során.

A Szövetség folyamatosan törekedett azt elérni, hogy a szolgáltatók még a per jogerős befejezése előtt eleget tegyenek fizetési kötelezettségüknek, és így a fogyasztók minél hamarabb kézhez kapják az őket megillető összeget.

Az E.ON a múlt héten bejelentette, hogy a 18 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 10.000 Ft-ot, 24 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 15.000 Ft-ot és 36 órát meghaladó ellátás-kimaradás esetén 20.000 Ft-ot ad elosztói díjkedvezményként minden, az áramkimaradás által érintett fogyasztó számára. A társaság április végéig banki átutalással vagy postai utalvány formájában juttatja el a kedvezményt a fogyasztókhoz. A FEOSZ kéri azokat a fogyasztókat, akik nem kapják meg az őket megillető összeget április végéig, jelezzék a Szövetség felé!

Ezen túlmenően, az E.ON vállalta, hogy a jövőben kiemelt figyelmet fordít a fogyasztók tájékoztatására hasonló eseményeknél. Mivel a fogyasztók érdekét szolgáló megoldás született, a FEOSZ szünetelteti a pert. A két fél továbbá vállalja, hogy a jövőben rendszeresen egyeztet fogyasztóvédelmi kérdésekben.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?