22 °C Budapest

Kivégezte családját, felgyújtotta házát: nem akart szegénységben élni a milliárdos

2009. április 4. 10:00

Egy angol üzletember megölte feleségét és 15 éves lányát, felgyújtotta családi házukat, majd végzett magával. A nyomozók szerint Christopher Foster korábban azt mondta, inkább meghal, mintsem szegénységben éljen. Az eset még tavaly augusztusban történt, a nyomozás részletei most kerültek nyilvánosságra.

Az 50 éves Christopher Foster üzletember egy olyan céget vezetett, amely olajfúró tornyokhoz gyártott különféle alkatrészeket, szigetelőanyagokat. A vállalatnak 2007 ősze óta komoly likviditási gondjai voltak, több mint egymillió fontos -323 millió forintos- tartozást halmozott fel.

Néhány nappal az eset előtt még azt mondta barátainak, nem hagyja, hogy családjának szegénységben kelljen élnie, és azt sem, hogy a hitelezők elvegyék otthonukat.

 

A Foster-család (Fotó: dailymail.co.uk)


Negyvenkilenc éves feleségét vadászpuskájával lőtte le a férfi, aki végzett lányukkal is. Majd lelőtte három lovát és négy kutyáját. Ezek után felgyújtotta a maesbrooki házat, végül magával is végzett.

Christopher Foster holttestét a feleségéhez közel találták meg, de arca szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, így nehezen azonosították.

 

A leégett ház(Fotó: dailymail.co.uk)


A nyomozás során kiderült: az üzletember ismerőseinek azt mondta, nem tudná elviselni, ha adósságai miatt kilakoltatnák, és azt sem, ha romlanának családja életkörülményei. A nyomozók ezért egyre biztosabbak benne, hogy ő mészárolta le családját, majd magával is végzett.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05