0 °C Budapest

Kivégezte családját, felgyújtotta házát: nem akart szegénységben élni a milliárdos

2009. április 4. 10:00

Egy angol üzletember megölte feleségét és 15 éves lányát, felgyújtotta családi házukat, majd végzett magával. A nyomozók szerint Christopher Foster korábban azt mondta, inkább meghal, mintsem szegénységben éljen. Az eset még tavaly augusztusban történt, a nyomozás részletei most kerültek nyilvánosságra.

Az 50 éves Christopher Foster üzletember egy olyan céget vezetett, amely olajfúró tornyokhoz gyártott különféle alkatrészeket, szigetelőanyagokat. A vállalatnak 2007 ősze óta komoly likviditási gondjai voltak, több mint egymillió fontos -323 millió forintos- tartozást halmozott fel.

Néhány nappal az eset előtt még azt mondta barátainak, nem hagyja, hogy családjának szegénységben kelljen élnie, és azt sem, hogy a hitelezők elvegyék otthonukat.

 

A Foster-család (Fotó: dailymail.co.uk)


Negyvenkilenc éves feleségét vadászpuskájával lőtte le a férfi, aki végzett lányukkal is. Majd lelőtte három lovát és négy kutyáját. Ezek után felgyújtotta a maesbrooki házat, végül magával is végzett.

Christopher Foster holttestét a feleségéhez közel találták meg, de arca szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, így nehezen azonosították.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

A leégett ház(Fotó: dailymail.co.uk)


A nyomozás során kiderült: az üzletember ismerőseinek azt mondta, nem tudná elviselni, ha adósságai miatt kilakoltatnák, és azt sem, ha romlanának családja életkörülményei. A nyomozók ezért egyre biztosabbak benne, hogy ő mészárolta le családját, majd magával is végzett.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm