13 °C Budapest

Korlátlan nemzetközi telefonálás már havi 1400 forintért. Mindenki Skype-olni fog?

Pénzcentrum
2008. április 21. 10:06

Korlátlan nemzetközi hívást tesz lehetővé a Skype által bevezetésre kerülő új szolgáltatáscsomag, ráadásul mára havi 9.95 dollárért (1400 forint).

Az eBay IP telefonálással foglalkozó leányvállalata, a Skype mától teszi elérhetővé a korlátlan nemzetközi telefonálást lehetővé tevő szolgáltatását. Ez azt jelenti, hogy meghatározott havi fix díjért cserébe már nem csak internetkapcsolattal rendelkező számítógépek közötti kommunikációra van lehetőség, hanem vonalas telefonra is lehet hívást kezdeményezni, minden más szolgáltatásnál olcsóbban.

A legújabb szolgáltatás 34 országban elérhető, mindenhol azonos, 9.95 dolláros havi díjért. Vonalas és mobiltelefonra idáig is lehetett már hívást kezdeményezni, ezt az úgynevezett Skypeout szolgáltatás tette lehetővé, azonban az eddigi percdíjakkal ellentétben most havi fix összeg ellenében nyílik erre lehetőség.

A szolgáltatás az Egyesült Államokban és Kanadában már eddig is elérhető volt, havi 3 dollárért, a mostanival tehát csak kibővítik az igénybevevők körét a legtöbb európai országra, továbbá Ausztráliára, Új-Zélandra, Chilére, Kínára, Japánra és még néhány távolkelti országra.

A vállalat szerint az idei év első három hónapjában 1,7 milliárd percet telefonáltak a felhasználók vezetékes és mobiltelefonokra, míg az ingyenes szolgáltatást 14,2 milliárd perc erejéig vették igénybe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Skype-ot 2005-ben vásárolta meg az eBay, 1.9 milliárd euróért (470 milliárd forint). A rendszer internet alapú hangátvitelre és azonnali üzenetküldésre alkalmas és már szinte a világ minden országában ismert, mint ingyenes telefonálási lehetőség. A mostani szolgáltatással azonban már nem csak az IP telefonszolgáltatást nyújtóknak, de a hagyományos telefonszolgáltatóknak is komoly versenyhelyzetet teremt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?