Milliók személyes adatait lopták el a hackerek!

Pénzcentrum
2009. január 28. 05:38

Minden jel arra mutat, hogy feltörhették a brit Monster internetes álláskereső oldalt és onnan többmillió ügyfél személyes adatait lopták el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A lopás összesen 4,5 millió álláskereső adatait érintheti világszerte. Ha az összes regisztrált felhasználó adatai eltűntek, úgy ez a legnagyobb adatlopási ügy azóta, hogy tavaly 25 millió gyermektartási támogatásért folyamodó család adatait lovasították meg. Az álláskereső oldalak adatait azonban előszeretettel vadásszák le a hackerek, sőt maga a Monster sem először esik támadás áldozatául. Két évvel ezelőtt egy Ukrajnából érkezett betörés nyomán 1,3 millió munkavállaló adatait töltötték le.

Bár a támadás még múlt hét végén történt, a cég vezetősége azóta is meglehetősen szűkszavú a támadás nagyságát illetően. Az kiderült, hogy a feltöltött önéletrajzokat nem bántották a betörők, de letöltötték a felhasználók legfontosabb személyes adatait, beleértve a címüket és a telefonszámukat is. A támadók valószínűleg egy fals e-mail segítségével megszerzett adatokkal jutottak be a rendszerbe. Vagyis hiába minden figyelmeztetés, még mindig vannak olyanok, akik egy hamis e-mailre reagálva szemrebbenés nélkül megadják nevüket és jelszavukat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20