Praktiker vagy OBI? Év végi akciókba hajszolják egymást!

Pénzcentrum
2008. december 8. 05:55

Az év utolsó hónapjában országszerte felpezsdül a kiskereskedelem, nem jelentenek ez alól kivételt a barkácsáruházak sem. Az ilyenkor szokásos akciókon túl törzsvásárlói kedvezményekkel és egyedi engedményekkel várják a vásárlókat. A szokásos reklámújságok mellett megjelentek a karácsonyi katalógusok is, melyek számos tanáccsal segítenek a lakásunkat ízlésesen, mégis ünnepi pompával felruházni.

A több európai országot is sújtó lakásár-zuhanás egyelőre elkerülte hazánkat, ennek ellenére vannak olyan régiók ahol csökkentek az árak és olyan lakástípusok, melyek valamennyivel kevesebbet érnek, mint korábban. Az építőipar visszaesésével munkára éhes, szabad munkaerő szabadult fel a piacon, ezt párosítva a decemberi akciókkal aktuálissá válhat a régóta halogatott lakásfelújítás.

Az időzítéssel kapcsolatban többeknek kétségeik vannak, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy az év ezen szakaszában a munkálatok várható időtartama határozza meg a munkakezdést. Aki csak kisebb felújítást kezdeményez, annak még érdemes belevágni decemberben, de aki nagyobb átalakításokat tervez, annak célszerű megvárni az újévet.

A Praktiker és az OBI az ilyenkor szokásos akciókon felül további engedményekkel várják a vásárlókat. A piac telítettsége ellenére a barkácsáruház-láncok újabb egységekkel bővítettek, az árukészletet pedig a téli hónapoknak megfelelően alakították át.

Praktiker: meghosszabbított akciók

A Praktiker ünnepi katalógusa számos karácsonyi tippel és trükkel segíti a vásárlókat. Az áruházlánc bizonyos termékeit a Budapest Bank áruhitelével vásárolhatjuk meg, melynek igényléséhez minimális dokumentáció szükséges. A pénzintézet karácsonyig kamatfelező akciót hirdetett, melynek keretében 60-250 ezer forint között 36-48 hónapos futamidő esetén a kamat 24 % helyett csak 12 %.

A kezelési költség minden esetben 6,6 %, az igényléshez személyi igazolvány, lakcímkártya és bankkártya szükséges. A vásárlónak a bemutatott bankkártyával kell kifizetni a 10 %-os önerőt, bizonyos esetekben telefonszámlát is bekérhet a bank.

A berendezési tárgyak között a párszáz forintos karácsonyfa díszektől az izzókon át egészen a többezer forintos kültéri díszvilágításig mindent megtalálni. A téli szezon egyik slágerterméke az infraszauna, amit 150-300 ezer forint közötti áron kínálnak. A szokásos lakberendezési tárgyakon túl számos barkács-szerszámot is akciósan szerezhetünk be.

A Praktiker törzsvásárlói progam keretében kedvezményesen vásárolhatunk, a kártya igénylése ingyenes regisztráció keretébe történik. A cég telefonos ügyfélszolgálatot indított, melynek keretében a vásárlók előre tájékozódhatnak a termékekről, az akciókról és a hitellehetőségekről. Az ügyfélvonalon keresztül rendelni is lehet, a terméket kérésre egy napra félreteszik.

Az áruházlánc több vásálásösztönző "praktikát" is bevetett, a vevők között autót sorsolnak ki, szerződésben állnak egy utazási irodával, valamint a nagyobb volumenű munkálatok finanszírozására együttműködést kötöttek az UCB Ingatlanhitellel. A pénzügyi szolgáltató a folyósítási díj összegének megfelelő Praktiker vásárlási utalávnnyal lepi meg ügyfeleit.

OBI: sch-fi-be illő reklám-kampány, karácsonyi akciók

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az OBI 14 évvel ezelőtt nyitotta meg első áruházát hazánkban, jelenleg 22 egységgel várják a vásárlókat az ország minden pontján. Az áruházlánc számos akcióval várja a vásárlókat az év utolsó hónapjában.

A karácsonyi páros program keretében két gépet vásárolhatunk meg kedvezmányes áron, emellett bizonyos termékekre 50 %-os árengedményt biztosítanak az akciós készlet erejéig. Az áruházlánc a Cetelemmel együttműködve 2 millió forintig 20,70 %-os THM mellett kínál áruhitelt, de hitelkártyás fizetés is igényelhető.

Az ünnepi dekoráció a műfenyőtől a karácsonyi díszeken át a díszvilágításig mindent magába foglal, a szezonális termékek nem drágultak jelentősen az elmúlt évhez képest. A társasházi gondnokoknak is érdemes ellátogatni az áruházba, mert az útszóró só kilogrammja 55 forinttól, az élvédővel ellátott hólapát pedig 1195 forinttól megvásárolható.

Különösen nagy hasznát vehetik ezeknek, ha újra beköszönt a havazás. Csak összehasonlításképpen az elektromos és a benzines hómarók 35-170 ezer forint közötti áron vihetők el. Az áruház kreatív műszaki eszközkkel, valamint akkus és elektromos kéziszerszámokkal könnyíti meg a barkácsolni vágyók dolgát. A csereakció keretében 3-5 ezer forint közötti árengedményeket lehet elérni.

Az áruházban benyújtott áruhitel kérelmet gyorsított eljárással egy órán belül elbírálják, pozitív döntés esetén a termék azonnal elvihető. Hitelkártya igénylés során nem szükséges bankszámlát nyitni, vagy óvadékot elhelyezni, az engedélyezett hitelkeret tetszés szerint használható fel.

Az OBI pénztárainál minden 100 forintnyi vásárlás után egy pontot írnak fel a Super Shop kártyánkra. Amennyiben nincs ajándékötletünk, úgy 1-5 ezer forintos címletekben vásárolhatunk ajándékutalványt a vevőszolgálaton.

A karácsonyi szezont felkészülten várja mindkét áruházlánc, vásárlás előtt érdemes az interneten is elérhető prospektusokat átböngészni. A szezonális termékek mellett kedvezményes áron juthatunk különböző barkács-gépekhez, de célszerű kihasználni az egyéb lehetőségeket (pl.: törzsvásárlói kártya) is.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?