Praktiker vagy OBI? Év végi akciókba hajszolják egymást!

Pénzcentrum
2008. december 8. 05:55

Az év utolsó hónapjában országszerte felpezsdül a kiskereskedelem, nem jelentenek ez alól kivételt a barkácsáruházak sem. Az ilyenkor szokásos akciókon túl törzsvásárlói kedvezményekkel és egyedi engedményekkel várják a vásárlókat. A szokásos reklámújságok mellett megjelentek a karácsonyi katalógusok is, melyek számos tanáccsal segítenek a lakásunkat ízlésesen, mégis ünnepi pompával felruházni.

A több európai országot is sújtó lakásár-zuhanás egyelőre elkerülte hazánkat, ennek ellenére vannak olyan régiók ahol csökkentek az árak és olyan lakástípusok, melyek valamennyivel kevesebbet érnek, mint korábban. Az építőipar visszaesésével munkára éhes, szabad munkaerő szabadult fel a piacon, ezt párosítva a decemberi akciókkal aktuálissá válhat a régóta halogatott lakásfelújítás.

Az időzítéssel kapcsolatban többeknek kétségeik vannak, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy az év ezen szakaszában a munkálatok várható időtartama határozza meg a munkakezdést. Aki csak kisebb felújítást kezdeményez, annak még érdemes belevágni decemberben, de aki nagyobb átalakításokat tervez, annak célszerű megvárni az újévet.

A Praktiker és az OBI az ilyenkor szokásos akciókon felül további engedményekkel várják a vásárlókat. A piac telítettsége ellenére a barkácsáruház-láncok újabb egységekkel bővítettek, az árukészletet pedig a téli hónapoknak megfelelően alakították át.

Praktiker: meghosszabbított akciók

A Praktiker ünnepi katalógusa számos karácsonyi tippel és trükkel segíti a vásárlókat. Az áruházlánc bizonyos termékeit a Budapest Bank áruhitelével vásárolhatjuk meg, melynek igényléséhez minimális dokumentáció szükséges. A pénzintézet karácsonyig kamatfelező akciót hirdetett, melynek keretében 60-250 ezer forint között 36-48 hónapos futamidő esetén a kamat 24 % helyett csak 12 %.

A kezelési költség minden esetben 6,6 %, az igényléshez személyi igazolvány, lakcímkártya és bankkártya szükséges. A vásárlónak a bemutatott bankkártyával kell kifizetni a 10 %-os önerőt, bizonyos esetekben telefonszámlát is bekérhet a bank.

A berendezési tárgyak között a párszáz forintos karácsonyfa díszektől az izzókon át egészen a többezer forintos kültéri díszvilágításig mindent megtalálni. A téli szezon egyik slágerterméke az infraszauna, amit 150-300 ezer forint közötti áron kínálnak. A szokásos lakberendezési tárgyakon túl számos barkács-szerszámot is akciósan szerezhetünk be.

A Praktiker törzsvásárlói progam keretében kedvezményesen vásárolhatunk, a kártya igénylése ingyenes regisztráció keretébe történik. A cég telefonos ügyfélszolgálatot indított, melynek keretében a vásárlók előre tájékozódhatnak a termékekről, az akciókról és a hitellehetőségekről. Az ügyfélvonalon keresztül rendelni is lehet, a terméket kérésre egy napra félreteszik.

Az áruházlánc több vásálásösztönző "praktikát" is bevetett, a vevők között autót sorsolnak ki, szerződésben állnak egy utazási irodával, valamint a nagyobb volumenű munkálatok finanszírozására együttműködést kötöttek az UCB Ingatlanhitellel. A pénzügyi szolgáltató a folyósítási díj összegének megfelelő Praktiker vásárlási utalávnnyal lepi meg ügyfeleit.

OBI: sch-fi-be illő reklám-kampány, karácsonyi akciók

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az OBI 14 évvel ezelőtt nyitotta meg első áruházát hazánkban, jelenleg 22 egységgel várják a vásárlókat az ország minden pontján. Az áruházlánc számos akcióval várja a vásárlókat az év utolsó hónapjában.

A karácsonyi páros program keretében két gépet vásárolhatunk meg kedvezmányes áron, emellett bizonyos termékekre 50 %-os árengedményt biztosítanak az akciós készlet erejéig. Az áruházlánc a Cetelemmel együttműködve 2 millió forintig 20,70 %-os THM mellett kínál áruhitelt, de hitelkártyás fizetés is igényelhető.

Az ünnepi dekoráció a műfenyőtől a karácsonyi díszeken át a díszvilágításig mindent magába foglal, a szezonális termékek nem drágultak jelentősen az elmúlt évhez képest. A társasházi gondnokoknak is érdemes ellátogatni az áruházba, mert az útszóró só kilogrammja 55 forinttól, az élvédővel ellátott hólapát pedig 1195 forinttól megvásárolható.

Különösen nagy hasznát vehetik ezeknek, ha újra beköszönt a havazás. Csak összehasonlításképpen az elektromos és a benzines hómarók 35-170 ezer forint közötti áron vihetők el. Az áruház kreatív műszaki eszközkkel, valamint akkus és elektromos kéziszerszámokkal könnyíti meg a barkácsolni vágyók dolgát. A csereakció keretében 3-5 ezer forint közötti árengedményeket lehet elérni.

Az áruházban benyújtott áruhitel kérelmet gyorsított eljárással egy órán belül elbírálják, pozitív döntés esetén a termék azonnal elvihető. Hitelkártya igénylés során nem szükséges bankszámlát nyitni, vagy óvadékot elhelyezni, az engedélyezett hitelkeret tetszés szerint használható fel.

Az OBI pénztárainál minden 100 forintnyi vásárlás után egy pontot írnak fel a Super Shop kártyánkra. Amennyiben nincs ajándékötletünk, úgy 1-5 ezer forintos címletekben vásárolhatunk ajándékutalványt a vevőszolgálaton.

A karácsonyi szezont felkészülten várja mindkét áruházlánc, vásárlás előtt érdemes az interneten is elérhető prospektusokat átböngészni. A szezonális termékek mellett kedvezményes áron juthatunk különböző barkács-gépekhez, de célszerű kihasználni az egyéb lehetőségeket (pl.: törzsvásárlói kártya) is.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem