Media Markt vs. Electro World: "mert hülye azért nem vagyok"!

Pénzcentrum
2008. december 5. 05:40

A karácsonyi ünnepek közeledtével óriási embertömeg árasztja el a bevásárlóközpontokat és az áruházláncokat. Az ajándékok között idén is slágertermékeknek számítanak a műszaki cikkek, sokan azonban nem engedhetnek meg maguknak ekkora kiadást. Különösen nekik szólnak az áruhitel ajánlatok, melyek azonban nem minden esetben olyan kedvezőek, mint amilyennek első ránézésre tűnnek!

Az év vége a műszaki cikkek eladása és az áruhitelek kihelyezése tekintetében is a főszezonnak nevezhető. A kereskedők és a szolgáltatók az év utolsó hónapjában különleges akciókkal várják a vásárlókat. A hitelválság és a forintgyengülés következtében egyesek úgy vélik, hogy a lakosság eladósodottsága már így is nagy méreteket öltött, ennek ellenére nem csökken a hitelfelvételi kedv.

Media Markt - Cetelem: 200 ezer forintig önerő nélkül!

A Media Marktban kapható műszaki cikkek megvásárlásban a Cetelem áruhitele nyújt segítséget. A gyors helyszíni ügyintézés megkönnyíti a vásárlást, 200 ezer forintig pedig saját erő befizetése nélkül vásárolhatunk. A hitel összege 25 ezertől 2 millió forintig terjedhet, a futamidő hitelösszegtől függően 24-72 hónap között változhat.

Az igényléshez nem szükséges munkáltatói igazolás, amennyiben a kérelmező jövedelme - vagy nyugdíja - bankszámlára érkezik. A szolgáltató a kereskedelmi igényekhez alkalmazkodva több konstrukciót is kínál az ügyfeleknek. Az áruhitel mellett hitelkártya termékek igénybevételével is finanszírozható a vásárlás.

A cég szerint a leggyakrabban hűtőszekrényt, televíziót, DVD-t, mosógépet és számítógépet vásárolnak hitelre az ügyfelek. Decemberben azonban megnövekszik az érdeklődés a lapos-tévék, a GPS-ek, a mobiltelefonok, az MP3 lejátszók és a laptopok iránt. A klasszikus törlesztésű áruhitel mellett az ügyfél választhatja a fix törlesztésű konstrukciót is.

A Media Marktban elérhető a Credigen halasztott törlesztésű hitele is. Az igénylők 300 ezer forint alatt önerő nélkül vásárolhatnak, a törlesztést pedig csak 3 hónappal később kell megkezdeni. A türelmi idő alatt történő egyösszegű visszafizetés 0 %-os THM mellett tehető meg.

Szerződésszerű visszafizetés esetén 29,5 %-os kamatot és 2 %-os kezelési költséget számítanak fel, 300 ezer forint felett pedig 20 %-os önerőt kell befizetni.

Electro World - Happy Credit Áruhitel: 0 %-os kamat 25,68 %-os THM, hogy is van ez?

Az Electro World Happy Credit áruhitele mögött a HSBC Credit Zrt. áll, mely több hazánkban jól ismert bolthálózattal dolgozik együtt. A műszaki cikkeket (továbbá bútort, vagy egyéb fogyasztási cikket) vásárlók finanszírozási gondjainak orvoslására több konstrukciót is kidolgoztak.

Az áruházban kínált műszaki termékek többsége megvásárolható áruhitel segítségével. A vásárlást kényelmes, helyszíni hitelügyintézés könnyíti meg, a termék - amennyiben raktáron rendelkezésre áll - pozitív hitelbírálat esetén azonnal elvihető.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Happy Credit áruhitel mottója, miszerint "könnyű felvenni, egyszerű hazavinni", a termék előnyit ragadja meg, egy alaposabb számítással azonban érdemes a konstrukciók mögé nézni. A szolgáltató 250 ezer forintig ugyan nem kér önerőt, de félmillióig 10 %, felette 20 % önerőt kell befizetni. A kamatmentesen kínált 10*10 áruhitel esetében pedig 10 %-os kezelési költséget kell fizetnünk.

Hitelkérelmet az a nagykorú, személyi igazolvánnyal és magyarországi állandó lakcímmel rendelkező devizabelföldi magánszemély nyújthat be, aki legalább három hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik (vagy nyugdíjas) és a havi nettó jövedelme meghaladja a 36 ezer forintot.

Az igényléshez szükséges a személyes okmányok fénymásolata, munkáltatói igazolás (bankszámlakivonat, nyugdíjszelvény), negyedmillió forint felett egy 30 napnál nem régebbi közüzemi számla. A vállalkozóktól APEH jövedelemigazolást kérnek, de 150 ezer forint alatt minimum 50 %-os saját erő alatt nem kérik a jövedelem hivatalos igazolását.

Vásárlás előtt érdemes a kihelyezett hiteltanácsadókat is meghallgatni, az emberek többsége ugyanis nincs teljesen tisztában a kamat és a THM közötti különbséggel. Kerüljük a nagyobb összegű eladósodást, lehetőleg olyan konstrukciót válasszunk, ami nem terheli túl a családi kasszát.

A finanszírozók hitelkártya ajánlatai is megkönnyíthetik a vásárlást, ez a termék azonban mélyebb és szélesebb pénzügyi ismereteket követel meg. A kamatmentes periódus kihasználásával a bank pénzén gyakorlatilag ingyen elvihetünk termékeket, de ezt a megoldást csak akkor válasszuk, ha biztosak vagyunk benne, hogy a megfelelő fedezet később a rendelkezésünkre fog állni.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem