14 °C Budapest

Félárasít a Tesco: furcsa dolgok a színfalak mögött!

Pénzcentrum
2008. november 26. 09:30

Áll a bál az áfa-csökkentés körül az Egyesült Királyságban: a kiskereskedők eszeveszett árcsökkentésbe kezdtek, hogy becsalogassák üzleteikbe a vásárlókat, míg a politikai hadszíntéren sem csitulnak a hullámok, egyesek már tudni vélik, hogy komoly adóemelés lesz a mostani könnyítés ára a választások után.

17,5%-ról 15%-ra csökkent az áfa a szigetországban, a kereskedők pedig egytől-egyig egyetértenek abban, hogy ilyen nehéz időkben a csökkentést tovább kell adni a vásárlóknak, ezért az árak is lejjebb csúszhatnak.

A Tesco a lépés által indokoltnál nagyobb csökkentést tervez: 1000 termék árát csökkenti jelentősen, 350-et például féláron fog kínálni. A féláras kategóriában a BMX biciklitől, a sörig és pelenkáig gyakorlatilag minden van.

Miközben a kiskereskedelmi szektort elemzők az áfa-csökkentés nyomán az eddiginél is kiélezettebb árháborúra számítanak, addig a politikai hadszíntéren a brit újságok érdekességeket fedeztek fel a színfalak mögött.

A hivatalos közlés szerint az áfa 2009 végéig maradna 15%-os, 2010-től pedig újra 17,5%-ra állna vissza. Ezt az információt egészítették ki a brit lapok egy hivatalos dokumentum alapján azzal, hogy a választások után, 2011-ben 18,5%-ra tervezik a kulcs emelését. A lapinformációkra adott politikusi magyarázatok nem éppen megnyugtatóak, míg valaki szerint ez a szám csakis adminisztratív hiba lehet, addig mások beismerték, hogy felvetődött lehetőségként a magasabb kulcs, ám ezt el is vetették.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az igazság minden bizonnyal csak később derül majd ki, a kiskereskedelem miatt azonban úgy tűnik, addig nem kell nagyon aggódni a szigetországban: a Marks & Spencer például 20%-os leárazásának köszönhetően múlt héten négy éve nem látott forgalmú napot produkált.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?