Meglepetés a mobilszámlán: emelt díjas SMS-lehúzás!

Pénzcentrum
2008. november 24. 09:15

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) az emelt díjas SMS-szolgáltatások veszélyeire figyelmeztetett. A hatóság az ügyfelek tájékoztatására és a fogyasztói tudatosságra irányuló kampányt indít, mivel tapasztalataik szerint a legtöbb panasz a tájékozatlanságból ered - írja a Magyar Nemzet.

Az internet és a mobiltelefonok rohamos terjedésével megváltozott a világ. Az ezeken a csatornákon keresztül elérhető szolgáltatások egyre bővülnek, de ezzel arányosan a visszaélések száma is emelkedik. A fogyasztói panaszok leggyakrabban az emelt díjas SMS-szolgáltatásokra irányulnak, a bejelentők több ezer forintos tételekről számoltak be annak ellenére, hogy nem rendeltek semmilyen szolgáltatást.

A nyereményjátékok, a csengőhang letöltési lehetőségek és az információ szolgáltatások díjait a regisztrációval a megrendelő elfogadja, ezek lemondása azonban a gyakorlatban eléggé nehézkes. A szolgáltatók a legtöbb esetben semmilyen formában nem érhetőek el, különösen, ha a háttérben külföldön bejegyzett vállalkozások állnak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?