4 milliárdot foghatnak az állami vezetőkön!

Pénzcentrum
2008. október 31. 08:45

A miniszterelnök tegnapi bejelentése szerint a gazdasági válság következtében elvárja az állami tulajdonú cégek vezetőitől, valamint az igazgatótanács és a felügyelőbizottságok tagjaitól, hogy tiszteletdíjaikat haladéktalanul csökkentsék 10 %-kal. Az utasításnak ható kérésben az is szerepelt, hogy a vezetők már a 2008-as évre vonatkozó prémiumaikat se vegyék fel - írja a Napi Gazdaság.

A 2008-ra vonatkozó bejelentéssel szemben a jövő évi helyzet jogilag könnyebben kezelhető. A kormány már utasította a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot (NVT), hogy jövőre ne vállaljanak prémiumkötelezettségeket az állami vállalatok vezetői.

A döntés hátterében részben az is szerepel, hogy az állami vezetők prémiummegvonás mellett is évi 8-20 millió forintot keresnek, így a döntést kevésbé fogják megérezni, mint az átlagfizetésből, vagy az az alatt élők.

A vezetők egyelőre nem kívánták kommentálni a döntést, az előzetes számítások szerint 4 milliárd forintot takaríthat meg az állam az érintett személyek fizetésének csökkentésével és a prémiumok megvonásával.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem