4 milliárdot foghatnak az állami vezetőkön!

Pénzcentrum
2008. október 31. 08:45

A miniszterelnök tegnapi bejelentése szerint a gazdasági válság következtében elvárja az állami tulajdonú cégek vezetőitől, valamint az igazgatótanács és a felügyelőbizottságok tagjaitól, hogy tiszteletdíjaikat haladéktalanul csökkentsék 10 %-kal. Az utasításnak ható kérésben az is szerepelt, hogy a vezetők már a 2008-as évre vonatkozó prémiumaikat se vegyék fel - írja a Napi Gazdaság.

A 2008-ra vonatkozó bejelentéssel szemben a jövő évi helyzet jogilag könnyebben kezelhető. A kormány már utasította a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot (NVT), hogy jövőre ne vállaljanak prémiumkötelezettségeket az állami vállalatok vezetői.

A döntés hátterében részben az is szerepel, hogy az állami vezetők prémiummegvonás mellett is évi 8-20 millió forintot keresnek, így a döntést kevésbé fogják megérezni, mint az átlagfizetésből, vagy az az alatt élők.

A vezetők egyelőre nem kívánták kommentálni a döntést, az előzetes számítások szerint 4 milliárd forintot takaríthat meg az állam az érintett személyek fizetésének csökkentésével és a prémiumok megvonásával.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?