12 °C Budapest

A világ legőrültebb versenyszámai! És ez nem vicc - videókkal!

Pénzcentrum
2008. október 29. 18:00

Sokan még azon is meglepődnek, hogy régen a kötélhúzás, vagy újabban a strandröplabda, vagy a szörf olimpiai sportágnak számítanak, vannak azonban még ennél is érdekesebb versenyszámok, melyek ugyan még nem kerültek be az ötkarikás játékok repertoárjába, azonban világbajnokságokat már rendeznek belőlük...

Az egyik ilyen játék, a mindenki által ismert kő-papír-olló, melyből idén október 25-én már a hetedik világbajnokságot rendezték Torontóban, méghozzá több száz résztvevővel. Nem véletlenül, hiszen a nyertes 10 ezer dollárral, közel 2 millió forinttal lehetett gazdagabb. Bár a játék során léteznek bizonyos stratégiák, hogy mikor milyen "figurát" érdemes mutatni, többnyire mégis a szerencsén múlik, hogy ki nyer, így aztán leginkább egy csoportos lottózáshoz lehet hasonlítani a versenyt.

Wales is tartogat még meglepetéseket, azon túl, hogy vélhetően négyszer annyi birka él a környéken, mint ahány ember, hiszen itt rendezik meg a mocsár búvárkodás világversenyét, egy 55 méter hosszú, bűzölgő mocsárvízzel teli árokban rendeznek meg. A versenyzők békatalpat és búvárpipát viselnek, és semmilyen ismert úszótechnikát nem használhatnak, kivéve például a kutyaúszást. A legtöbben persze mindezek tetejébe még különc maskarát is húznak. Idén, a 28. évi rendes világbajnokságon 170-en vettek részt, és egy 23 éves ír fiú vitte el a 100 dolláros (20 ezer forint) díjat.

A maraton futás önmagában még nem jelentene semmi különöset, azonban mikor lovak versenyeznek az emberek ellen, ott már bizony felkapjuk a fejünket. A távolság ugyan mindössze 35 kilométeres, azonban rendkívül kacskaringós úton, árkon-bokron át vezet. Az első versenyen, 1981-ben még a ló győzött, majd még jónéhány éven át, majd ekkor az emberek már kerékpáron szálltak versenybe, így 1989-ben már egy brit biciklis nyert. Az 1000 fontos (320 ezer forint) díjat azonban csak az a versenyző veheti át, aki gyalog veri meg a lovakat. Erre először 2004-ben került sor, amikor egy veterán maraton-futónak sikerült a próbatétel.

Talán néhányan hallottak már az extrém vasalás "sportágról", ahol az emberek sziklákról lógva, mozgó járművek tetején, víz alatt, vagy egyéb extrém helyenek próbálnak egy vasalódeszkával, és vasalóval a kezükben ruhát kivasalni. A számnak 1997-ig nyúlik vissza a története, amikor egy brit férfi, Phil Shaw kitalálta, hogy összeköti a munkáját a hobbijával, vagyis a hegymászást a vasalással - egy ruhagyárban dolgozott. Az első világbajnokságot Németországban rendezték meg, azóta volt már bungee-vasalás, ejtőernyős-vasalás, és vadon-vasalás is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

De versenyt rendeznek már asszony-cipelésből is, de senki ne higgye, hogy csak egy küszöbön kell átemelni a feleséget...Itt bizony akadálypályán kell keresztülmenni a férfiaknak, ölükben a hölggyel, akinek legalább 49 kilónak kell lennie. A világbajnokságot minden évben egy finnországi településen rendezik meg, és a díj minden évben annyi sör, ahány kiló a feleség.

Létezik azonban gesztenyedobáló verseny is, ahol az a feladata, hogy az egyik játékos egy zsinóron lógó gesztenyét fog, amit a másiknak szintén egy zsinórozott gesztenyével kell eltalálni. Meglehetősen nehéz feladat, hiszen még egy focilabdával is nehéz eltalálni egy csüngő labdát, itt pedig ugye jóval kisebb tárgyról van szó. Az első VB-t 1965-ben rendezték meg, de aki csak most kapna kedvre, még bőven van ideje a következőre, hiszen az csak 2009 október 11-én kerül megrendezésre.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem