11 °C Budapest

Vallásszegésre buzdít a Tesco? Majd a bíró eldönti!

Pénzcentrum
2008. szeptember 30. 05:38

Egy muszlin fiatal, aki Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedelmi láncánál, a Tesco-nál dolgozott, beperelte az áruházat vallási diszkrimináció miatt, miután rájött, hogy olyan ládákat pakol a munkája részeként, amiben alkoholos üvegek is vannak. A Szaúd-Arábiában felnőtt férfi Derby-ben dolgozott az egyik Tesco áruházban már 8 hónapja...

Állítása szerint felmondásra kényszerítették, miután bejelentette, hogy a sör, bor és röviditalok kezelése a szigorú vallásával ellenkezik, és másik munkát kért magának.

A szakszervezetnek azt mondta el, hogy amikor munkába állt, fogalma sem volt arról, hogy alkoholt kell majd pakolnia, de amikor 8 hónap után rájött, akkor azonnal új feladatot kért a munkaadójától, amire azt a választ kapta, hogy vagy elvégzi a munkát, vagy mehet haza.

A cég ügyvédje kizártnak tartja, hogy a dolgozó nem tudta 8 hónapon keresztül, hogy azokat a ládák, amiket nap, mint nap pakol, alkohollal vannak tele. A bíróság jövő héten dönt az ügyben...

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?