17 °C Budapest

Ismerd meg a hosszú élet titkát!

Pénzcentrum
2008. szeptember 23. 05:38

A japán Tomoji Tanabe a napokban töltötte be 113. születésnapját, ezzel ő lett a világ legidősebb férfija. Az öreg bácsi a köszöntésén megjelent riportereknek elmondta, hogy szerencsére még semmilyen komolyabb betegsége nem volt életében és még mindig jó az étvágya.

A Guinness Rekordok Könyvében is szereplő bácsi a hivatalos dokumentumok szerint 1895-ben született a japán fővárostól 900 kilométerre fekvő Miyakonojo városában. A bácsi kedvenc étele a sült tengeri rák volt, de orvosi javaslatra már nem fogyaszt olajos ételeket.

Tomoji Tanabe

Ma egy otthonban él, ahol főként főzelékeket, zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt. Elmondása szerint minden nap iszik tejet és a hosszú életének titka, hogy soha nem fogyasztott alkoholt. Tanabe bácsi - aki a második világháború végén 50 éves volt - nem gondol a halálra és még szeretne néhány évig élni.

Az abszolút rekord megdöntésére még várnia kell, a hivatalos születési iratokkal rendelkező francia Jeanne Calment 122 évig és 164 napig élt, a jelenleg élő legidősebb hölgy pedig az 1893-ban született amerikai Edna Parker.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?