Durva fertőzés: mik derülnek ki Brad Pittről?

Pénzcentrum
2008. szeptember 18. 09:30

Nem nagyon érdemes a világhálón a "Brad Pitt", "Brad Pitt downloads" és különösen a "Brad Pitt screensavers" kifejezésekre keresni, mivel a McAfee legfrissebb kutatása szerint a találati oldalak jelentős részét a személyes adatainkra vadászó csalók hozták létre.

Mindent összevéve a Brad Pittes keresések esetén 18% esély van arra, hogy összeszedjünk valami online fertőzést a találati oldalakra kattintva. A támadók az adathalászat mellett, a spamekkel, kém- és reklámprogramokkal és vírusokkal is megcélozhatják gépünket.

A McAfee eredményei szerint a sztár képernyővédőire való kereséseknél a találati oldalak több mint fele tartozott a csalókhoz.

A férfisztárok mezőnyében Pittet Justin Timberlake követte a fertőzési toplistán, míg a nőknél Beyonce nyert és Heidi Montag lett a második. A tavalyi győztes Paris Hilton 2008-ban fel sem fért a legveszélyesebb celebek listájára.

A támadók általában populáris témákhoz kapcsolódva hoznak létre olyan oldalakat, melyek látszólag érdekes tartalmat kínálnak, ám valójában a személyes adatok megszerzésére vagy a számítógép megfertőzésére irányulnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07