19 °C Budapest

Durva fertőzés: mik derülnek ki Brad Pittről?

Pénzcentrum
2008. szeptember 18. 09:30

Nem nagyon érdemes a világhálón a "Brad Pitt", "Brad Pitt downloads" és különösen a "Brad Pitt screensavers" kifejezésekre keresni, mivel a McAfee legfrissebb kutatása szerint a találati oldalak jelentős részét a személyes adatainkra vadászó csalók hozták létre.

Mindent összevéve a Brad Pittes keresések esetén 18% esély van arra, hogy összeszedjünk valami online fertőzést a találati oldalakra kattintva. A támadók az adathalászat mellett, a spamekkel, kém- és reklámprogramokkal és vírusokkal is megcélozhatják gépünket.

A McAfee eredményei szerint a sztár képernyővédőire való kereséseknél a találati oldalak több mint fele tartozott a csalókhoz.

A férfisztárok mezőnyében Pittet Justin Timberlake követte a fertőzési toplistán, míg a nőknél Beyonce nyert és Heidi Montag lett a második. A tavalyi győztes Paris Hilton 2008-ban fel sem fért a legveszélyesebb celebek listájára.

A támadók általában populáris témákhoz kapcsolódva hoznak létre olyan oldalakat, melyek látszólag érdekes tartalmat kínálnak, ám valójában a személyes adatok megszerzésére vagy a számítógép megfertőzésére irányulnak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09