16 °C Budapest

Csökken az ópiumtermesztés, de még így is túl nagy a kínálat

Pénzcentrum
2008. augusztus 28. 11:00

Az afganisztáni mák, illetve ópiumtermesztés elleni harcnak koránt sincs vége. A tavalyi termelés ugyanis ismét rekord mennyiségű, 8200 tonnányi volt, és az ehhez használt földterület nagysága, a maga 193 ezer hektárjával, csúcsot döntött, idén azonban van remény!

Az ENSZ legfrissebb tanulmánya alapján azonban mégis van némi öröm az ürömben, ugyanis az idei szárazság, az emelkedő gabonaárak és a helyi vezetők határozottabb fellépése nyomán 2008-ban 7700 tonnára csökkenhet a termelés, miután a máktermesztésben hasznosított földek nagysága is 157 ezer hektárra zsugorodott.

Mivel az elmúlt három évben az ópium kínálat meghaladta a keresletet, az árak is csökkentek a piacon, és a dílerek kínált visszafogó, így árfelhajtásra vonatkozó próbálkozásai is csak csekély sikerrel jártak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?