Címke: gabonaárak (13 cikk)

Pénzcentrum | 2012. szeptember 10. 18:05

Jelentősen drágulhatnak az élelmiszerek

A nyári kánikula és szárazság után ősszel erősen megugorhatnak az élelmiszerárak. A gyenge termés miatt a gabonaárak csúcson vannak, és az áremelkedés várhatóan gyorsan megjelenik majd a gabonatermékek, pékáruk árában is. Augusztusban 6 százalék lehetett az egy évre visszatekintő drágulás, de a következő hónapokban még magasabbra szökhet az infláció - vélik a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők.

Pénzcentrum | 2010. május 25. 13:02

Akik megtalálták a megoldást a brutális benzinárakra...

Üzemanyaglopásra specializálódott bandák lopják egyre gyakrabban a benzint a parkoló autókból. Minden bizonnyal a történelmi csúcson lévő árak miatt szaporodnak az ilyen bűncselekmények -írja a delmagyar.hu.

Pénzcentrum | 2010. február 16. 07:59

Hatalmas nyereség 10 év alatt - Lássuk a legjobb papírokat!

Bár a 2000-es évek első évtizedéhez 2010 még hozzátartozik, a türelmetlen statisztikagyárosok nem állták meg, hogy ne kezdjék el legyártani az "elmúlt évtizedre" vonatkozó toplistáikat. A Motley Fool például összeszedte a legjövedelmezőbb amerikai részvényeket. Senki ne lepődjön meg, ha nem talál rajta ismerős neveket.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 28. 11:00

Csökken az ópiumtermesztés, de még így is túl nagy a kínálat

Az afganisztáni mák, illetve ópiumtermesztés elleni harcnak koránt sincs vége. A tavalyi termelés ugyanis ismét rekord mennyiségű, 8200 tonnányi volt, és az ehhez használt földterület nagysága, a maga 193 ezer hektárjával, csúcsot döntött, idén azonban van remény!

Pénzcentrum | 2008. május 27. 16:00

Új "arany" a piacon! Ismét kaszálhatnak az olajvállalatok...

A korábban inkább az olajfinomítás nem kívánt melléktermékként aposztrofált kén ára az egekbe szökni látszik, miután az élelmiszer árak emelkedése következtében egyre nő a műtrágyák iránti kereslet, melynek előállításához ként használnak. Ismét az energia vállalatoké a szerencse?

Pénzcentrum | 2007. október 8. 08:30

Itt az újabb lisztdrágulás: szem nem marad szárazon!

Októbertől ismét jelentős mértékben, mintegy 10 forinttal növelte a liszt kilónkénti átadási árát a malomipar, így a zsákos lisztet a malmok mostantól kilónként 82-88 forintért, a csomagoltat 90 forint feletti áron adják.

Pénzcentrum | 2007. július 26. 05:40

Sokat kereshetsz a kánikulán, milliókat szakíthatsz a jégesőn - Tőzsdézz!

A globális felmelegedés már a szó legszorosabb értelmében is égető probléma. 40 fok árnyékban, dübörgő klímaeladások, jelentős aszálykárok, tüntető gazdák és egekbe szökő gabonaárak - pillanatkép vagy egy tartós változás előzményei? Ami az egyik gazdasági szereplőnek jelentős hasznot hoz, az a másiknak kárt okoz. A károk fedezésére pedig már jó néhány éve kitalálták a biztosítás intézményét. A probléma már csak ott van, hogy a megnövekedett káresemények hatására a biztosítóknak is egyre többe kerül kockázataik lefedése. De mit lehet akkor tenni, hogy az időjárás ne okozzon jelentős anyagi károkat, sőt még keressünk is az esetleges klímaváltozáson?