16 °C Budapest

Beindult a fogturizmus: félmilliót spórol, aki máshol húzat

Pénzcentrum
2008. január 15. 16:00

Az egészségügyi turizmus napjaink egyik fontos jelensége: az elérhetőbb orvosi, főként fogorvosi ellátás miatt sokan érkeznek hazánkba a nyugat-európai országokból. Egy egyszerű foghúzásért persze nem éri meg több országot átutazni, egy protézis vagy több fogpótlás esetén azonban már érdemes lehet kihasználni a fapados légitársaságok ajánlatait.

Egy nemrégiben készült felmérés szerint Európában Nagy-Britannia rendelkezik a legdrágább fogorvosi ellátással. Az árak manapság már olyan magasak, hogy a középosztálybeli családok számára is jelentős terhet jelent a fogorvosi beavatkozások megfizetése, sokan pedig teljesen kiszorulnak ebből az ellátásából.

A rotterdami Erasmus Egyetem kutatói által készített felmérés szerint azon britek, akik Európán belül szeretnék megoldani fogaikkal adódó egészségügyi problémáikat, a legolcsóbban Lengyelországban, illetve hazánkban tehetik meg azt. A fogturizmus erősödésének jelei látszanak a hazai fogászatoknál is.

A nyugati országokban jellemző és a hazai árszínvonal közötti különbség rendkívüli, a kinti árak töredékéért csináltathatnak maguknak itthon fogsort, fogpótlást azok, akik hajlandóak ide utazni, összekötve a hasznosat a kellemessel. Az árkülönbség hátterében egyértelműen a munkabérek eltérése áll, itthon mélyen a nyugati árszínvonal alatt dolgoznak a fogorvosok.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Istitute for Medical Technology Assessment adatai szerint többszörös fogpótláson akár 70 százalékos megtakarítást is elérhet az a brit, aki Magyarországot választja. A megspórolható összegek mértéke ennél kisebb beavatkozásoknál alacsonyabb, a részben szépészeti kezeléseknél pedig "kicsi". Fogfehérítés esetén már csak a Nagy-Britanniában jellemző átlagos költség 35 százaléka takarítható meg.

Bár arányaiban a kisebb kezelések kisebb megtakarítást eredményeznek, még egy fogfehérítés esetében is több tíz ezer forintra rúg az árkülönbözet. Fogpótlás esetében pedig egy kisebb vagyont spórol meg, aki idejében körülnéz, a megspórolható összeg mértéke ugyanis elérheti a félmillió forintot.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?