11 °C Budapest

5 nap 900 ezerért: mit tud az első luxusvonat?

Pénzcentrum
2008. augusztus 18. 09:15

A Kempinski szállodalánc szervezésében jövő tavasszal indul útjára a világ első luxusvonata, a Tangula Luxury Train, mely egy ötcsillagos szálloda kényelmét biztosítja - írja a Napi.

Minden kocsinak saját, napi 24 órában rendelkezésre álló komornyikja lesz, a saját fürdőszoba, műholdas tévé, internet, minibár és széf megléte pedig szinte már természetes. A szerelvény összesen 9 kocsiból áll majd, melyből hatban a lakosztályok találhatók, kettő étkezőkocsiként, egy pedig nappaliként funkcionál.

A vonaton egyszerre legfeljebb 96 vendég utazhat, mivel azonban az 5 napos utazás 800-900 ezer forintnak megfelelő dollárba kerül, feltehetően elég lesz a kapacitás. (A november és március közti téli időszakban a jegyár akár fele is lehet.)

A szerelvény két útvonalon közlekedik: Peking és Lhásza között, keresztül a Tibeti fennsíkon, valamint Pekingtől Liangjingig, a változatos Jünnan tartományon át. A szervezők számos megállót beiktattak a programokba, így a buddhista kolostorlátogatás mellett raftingolásra is lehetőség nyílik.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?