15 °C Budapest

Szülinapi lehúzás az Auchantól: ennyire rosszul megy?

Pénzcentrum
2008. augusztus 12. 05:40

Nem mindennapi történet kapott szárnyra annak kapcsán, hogy augusztus 28-án ünnepli hatodik oroszországi születésnapját a francia Auchan. Az áruházlánc igen sajátosan igyekszik megadni a módját az ünneplésnek, ahogy azt a beszállítóinak címzett levelek is mutatják.

Az Auchan barátként invitálta meg beszállítóit a szülinapi partira, a hivatalos levélben azonban egyértelműen tudomásukra hozta, hogy a kellemest a hasznossal is összekötné: azaz pénzt kér ajándékba "barátaitól" az alkalomra.

A juttatott összeg nagyságától függően a beszállítók 3 kategóriába sorolódnak be: 60 ezer rubel ajándékozásával "jó baráttá" lehet válni, mely garantálja, hogy az Auchan üzleteiben már a bejárat közelében elhelyezi a cég áruit, illetve logóját. A "legjobb barát" státusz kiérdemlése nem kevesebb mint 600 ezer rubelbe kerül, melyért cserébe az Auchan 4x4 cm-es méretben megjeleníti a cég logóját 5 millió színes szórólapon.

A nem fizetők kategóriája nemes egyszerűséggel azt kockáztatja, hogy az ünneplő Auchan a szülinapi bódulatból magához térve egyszerűen kidobja őket beszállítói sorából.

A sajátos meghívó levelet orosz lapértesülések szerint Konstantin Golubev, a prémium alkohol termékosztály vezetője írta alá. A sajtónak számos orosz cég megerősítette, hogy megkapták az "invitációt".

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04