11 °C Budapest

Eladó bolgár szállodák: alig van vendég?

Pénzcentrum
2008. július 31. 08:15

A bolgár tengerpart növekvő népszerűségének idén már meglett az ára. Ugyanis a kereslet kiszolgálására annyi új szállodát építettek, hogy a turistaszezon közepén a kapacitás alig fele van kihasználva, hetente három-négy hotel jelent csődöt - írja a Napi Gazdaság.

Ennek nem az érdeklődők elmaradása a legfőbb oka, hanem az, hogy csak idén fél év alatt 820 kisebb-nagyobb szálloda épült, így a rohamosan emelkedő kínálat régen túlhaladta a keresletet.

A helyzetet tovább rontja, hogy a legtöbb új hotelt hitelből fedezik, és a kiesett jövedelem miatt nem tudják fizetni a törlesztést, így a felépített épületek a bankok tulajdonába kerülnek. Ezek után viszont még nincs megoldva a helyzet, ugyanis az elmaradó forgalom miatt a bankok sem tudnak ezzel mit kezdeni, nem tudják eladni a lefoglalt szállodákat.

Burgasztól északra fekvő Sunny Beachen például július elsejétől 80 szálloda került eladósorba, és 20 esetben jelentettek fizetésképtelenséget.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?