Fokozódik az építési láz az Aranyparton: floridai jelenség alakult ki Siófokon!

Pénzcentrum
2008. július 22. 11:30

Kiütéssel győzött a Balaton az Adriai-tengerrel folytatott bokszmeccsben. A Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint ugyanis honfitársaink közül 1,6 millióan választják az idén a magyar tengert, míg Horvátországba mindössze 200 ezren készülnek (Forrás: ingatlanmagazin.com).

Unalmas az Adria

A felmérés eredménye reálisnak tűnik, ha figyelembe vesszük a mai benzinárakat, plusz a horvátok kötözködését az élelmiszerbevitellel, s azt, hogy a magyarok nem lelkesednek kifejezetten a sós vízért, a tengeren is inkább a szállodai medencékben pancsolnak. Egyszóval tarol az idén a Balaton. Nyüzsög a part. A legkülönfélébb rendezvények özöne várja a turistákat különösen a felkapott helyeken (strandfitnesz, egészségnap, borsátrak, klubok, DJ-k, zenei és színházi fesztiválok, kézművesvásárok, képzőművészeti kiállítások). Akinek tömegiszonya van, az kimehet a vízre szörfözni, vitorlázni, lóra vagy kerékpárra pattanva bejárhatja a háttértelepüléseket.

Magyar turistákat hallottam Zadar környékén arra panaszkodni, hogy unatkoznak, nincs a strandon semmi, este meg legfeljebb a riván lökdösődhetnek a sétálgatók tömegében és nézhetik az arcképfestőket. Ja, és a Balaton mellett szól még az is, hogy olcsóbban, jobbat lehet enni a hazai vendéglőkben, különösen azon a véleményen vannak azok, akik előnyben részesítik a sertéskarajt a tenger gyümölcseivel szemben.

Tovább a teljes cikkre...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?