15 °C Budapest

Önkormányzati rendőrséget a közbiztonság javítására!

Pénzcentrum
2008. július 18. 10:00

Az állami rendőrséggel párhuzamosan működő önkormányzati rendőrség létrehozását javasolja Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere. A helyi rendőrség legfőbb feladatai a közrend fenntartása, a közlekedésbiztonság ellenőrzése és a köztisztaság fenntartása volna - írja a Világgazdaság.

Szakértők szerint az önkormányzati rendőrségnek nagyobb rálátása lenne a helyi ügyekre, jobban ismerhetnék a környékbeli "rosszfiúkat", ezáltal talán nagyobb lenne a visszatartó ereje a működésüknek, mindemellett az országos rendőrség tekintélye és feladatai nem csorbulhatnak.

Az elképzelés már tíz évvel ezelőtt megszületett, de politikai támogatás nélkül eddig nem sikerült elfogadtatni a felvetést. A polgármester szerint nagyon fontos lenne, hogy a jelenleginél nagyobb súllyal szólhassanak bele a helyi közbiztonsági ügyek megoldásába.

A helyi rendőrség közelebb lenne az emberekhez, gyorsabban megoldódnának az ügyek a fő cél pedig nem a büntetés, hanem a bűnmegelőzés volna. A szervezet létrehozása több lépcsőben történne, első körben önkéntes alapon lehetne csatlakozni az állományhoz.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20