19 °C Budapest

Drága az allergia! Évi 83 ezer forinttal könnyebb az amerikaiak pénztárcája

Pénzcentrum
2008. június 12. 11:00

A tavasz és a nyár közeledtével egyre többen kezdenek aggódni az allergiájuk miatt. De ha valaki eddig még nem tapasztalt magán ilyen tüneteket, az se lepődjön meg ha idén egyszer csak előjön, ugyanis évről évre emelkedik az allergiás megbetegedések száma. Itthon is sokan tíz vagy akár száz ezreket is elköltenek a tünetek enyhítésére, kezelésére, illetve az orvosokra, de teljesen sajnos nem lehet tőle megszabadulni. Így van ez az USA-ban is, ahol az emberek 11 milliárd dollárt (1760 milliárd forint) költenek évente orvosra, receptre, vagy más kezelésekre évente...

A kormány által nyilvánosságra hozott adatok a 2005-ös évre vonatkoznak, azóta a költségek a becslések szerint még magasabbra ugrottak. A tüsszögés, a viszkető szemek, és egyéb kellemetlen tünetek amiket az allergia okoz, évente közel 22 millió amerikait űznek orvoshoz.

A pénz, amit 2005-ben a kezelésekre költöttek majdnem kétszerese a 2000-ben elköltött 6 milliárd dolláros összegnek. A 11 milliárdos (1760 milliárd forint) összegből 4 milliárdba (640 milliárd forint) került az orvos látogatás, a maradék 7 milliárd (1120 milliárd forint) pedig a kiváltott gyógyszerekre kiadott összeg.

2000 és 2005 között az éves átlagos kiadások az allergia kezelésére 350 dollár (56 ezer forint) per főről 520 dollárra (83,2 ezer forint) ugrottak. Ráadásul ezek a költségek nem tartalmazzák a recept nélkül kapható gyógyszereket, amelyek közül számos alkalmas az allergiás tünetek csökkentésére.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?