12 °C Budapest

Kínos félreértés: kicsinálják az Auchant?

Pénzcentrum
2008. június 3. 05:40

Meglehetősen komoly problémával kell szembenéznie a francia kiskereskedelmi óriás Auchannak, az orosz vezetés hírhedt végrehajtója ugyanis ezúttal szó szerint kihúzná a talajt a cég alól.

Oleg Mitvol, aki 2006-ban rákényszerítette a Royal Dutch Shellt, hogy adja el az orosz partoknál lévő olaj és gázkészleteit az állami tulajdonban lévő Gazpromnak, most az Auchant támadja nyíltan.

A Természeti Erőforrások Minisztériumának hivatalnoka szerint az a telek, melyen az Auchan 2002-ben Oroszország első nyugat-európai tulajdonában lévő hipermarket komplexumát hozta létre, hivatalosan az Orosz Mezőgazdasági Tudományok Intézetének fenntartott állami tulajdon. Ennek megfelelően a hivatalos álláspont szerint "az illegálisan elfoglalt területet vissza kell adni a kormánynak és a bűnösöknek meg kell fizetniük tettükért".

Az Auchan 50 hektáros területén Leroy Merlin, Decathlon és Auchan üzleteket hoztak létre Moszkva északi külvárosában. A francia cég ezidáig semmiféle értesítést nem kapott azzal kapcsolatban, hogy a telek tulajdonjogával problémák lehetnek, ők ugyanis véleményük szerint jóhiszeműen, a törvényeknek megfelelően, az illetékes minisztérium áldásával vásárolták meg a területet.

Az illetékes ingatlanfejlesztő, londoni tőzsdén jegyzett PIK Group szóvivője szerint csakis valami félreértésről lehet szó. Könnyen lehet, hogy drága félreértés lesz ez a franciáknak...

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?