27 °C Budapest

Kormányátalakítás - harmadik felvonás

Pénzcentrum
2008. április 29. 09:30

Minisztériumok átalakításával, újak létrehozásával és a régiek vezetőinek leváltásával igyekszik a harmadik, kisebbségben maradt Gyurcsány-kormány talpon maradni - írja a Világgazdaság.

 

A legnagyobb átalakítás a gazdasági tárcát érinti majd, itt ugyanis egy új minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium felállítására kerülhet sor. Ez a tárca lenne felelős a továbbiakban a gazdaságfejlesztésért, területi-regionális fejlesztésért és az uniós fejlesztéspolitikáért. Ezeket a feladatokat korábban a GKM és az önkormányzati tárca látta el, új vezetője Bajnai Gordon lesz.

 

A tudománypolitika és kutatás-fejlesztésért felelős terület tárca nélküli miniszterévé Molnár Károly, jelenlegi BME rektort nevezik ki. Változás lesz a Közlekedési, Hírközlési és Energetikai Minisztériumban is, vezetését a Magyar Posta jelenlegi vezérigazgatója, Szabó Pál veszi át, az Önkormányzati Minisztérium vezetője pedig Gyenesei István lehet, aki független képviselő.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egészségügyi miniszteri feladatokat az OEP főigazgatója, Székely Tamás láthatja el. Lamperth Mónika is távozik posztjáról, helyette Szűcs Erika parlamenti képviselő, Miskolc alpolgármestere lesz az új szociális és munkaügyi miniszter.

 

A koalícióból távozó liberális párt tegnap reggel még azt közölte Gyurcsány Ferenccel, hogy megszavazza az átalakításhoz szükséges törvénymódosítást, ezután a parlamentnek kell elfogadnia azt, ami 2-3 hétbe telik. Addig is a mostani szabályok szerint tesznek esküt az új miniszterek

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM