25 °C Budapest

Kormányátalakítás - harmadik felvonás

Pénzcentrum
2008. április 29. 09:30

Minisztériumok átalakításával, újak létrehozásával és a régiek vezetőinek leváltásával igyekszik a harmadik, kisebbségben maradt Gyurcsány-kormány talpon maradni - írja a Világgazdaság.

 

A legnagyobb átalakítás a gazdasági tárcát érinti majd, itt ugyanis egy új minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium felállítására kerülhet sor. Ez a tárca lenne felelős a továbbiakban a gazdaságfejlesztésért, területi-regionális fejlesztésért és az uniós fejlesztéspolitikáért. Ezeket a feladatokat korábban a GKM és az önkormányzati tárca látta el, új vezetője Bajnai Gordon lesz.

 

A tudománypolitika és kutatás-fejlesztésért felelős terület tárca nélküli miniszterévé Molnár Károly, jelenlegi BME rektort nevezik ki. Változás lesz a Közlekedési, Hírközlési és Energetikai Minisztériumban is, vezetését a Magyar Posta jelenlegi vezérigazgatója, Szabó Pál veszi át, az Önkormányzati Minisztérium vezetője pedig Gyenesei István lehet, aki független képviselő.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egészségügyi miniszteri feladatokat az OEP főigazgatója, Székely Tamás láthatja el. Lamperth Mónika is távozik posztjáról, helyette Szűcs Erika parlamenti képviselő, Miskolc alpolgármestere lesz az új szociális és munkaügyi miniszter.

 

A koalícióból távozó liberális párt tegnap reggel még azt közölte Gyurcsány Ferenccel, hogy megszavazza az átalakításhoz szükséges törvénymódosítást, ezután a parlamentnek kell elfogadnia azt, ami 2-3 hétbe telik. Addig is a mostani szabályok szerint tesznek esküt az új miniszterek

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?