Jön a turisztikai törvény

Pénzcentrum
2008. április 22. 08:45

A héten terjesztik a kormány elé a turizmustörvény tervezetét. Egyelőre úgy tűnik, az idegenforgalmi adó megmarad, azonban azt az önkormányzatot, amelyik az ebből befolyó összeget nem turizmusfejlesztésre fordítják, kizárják a turisztikai pályázatokból - írja a Magyar Hírlap.

Wolff Péter, az Országos Idegenforgalmi Bizottság elnökének elmondása szerint hosszas egyeztetés-sorozat előzte meg a törvénytervezet elkészítését, ebben szakmai szervezetek és minisztériumok is részt vettek. Kerettörvény készült, mivel ennek a szakmának oly sok alága van, hogy hosszú távra szóló és mindenre kiterjedő szabályozást nem lehet adni. A legfontosabb, hogy a turizmus gazdaságban betöltött szerepe vált hangsúlyossá a törvénytervezet megszületésével.

Wolf Péter elmondta, definiálták a turizmus forgalmát és típusait, s tisztázták az állami szerepvállalást a turizmusban.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke szerint a bizottságot nem vonták be a törvénytervezet előkészítésébe. Csak azt a változatot ismeri, amely az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium honlapján ma is fent van, ennek keltezése 2007. szeptemberi.

Balázs Árpád siófoki polgármester, a Balatoni Szövetség elnöke szintén a tavalyi tervezetet ismeri. Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnökének egyik szeme sír, a másik nevet. Áttörésként értékeli, hogy elkészült egy törvénytervezet az elmúlt 20 év után.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke szerint a törvény szövege jobb is lehetne, azonban mindenképpen üdvözlendőnek nevezte, hogy a szaktörvény megszületett. Várakozásai alapján a szakmának nagyobb lesz a súlya a gazdaságon belül, s bízik abban is, hogy a későbbi módosítások során a szakmai szervezetek véleményét is figyelembe veszik majd. Ennek során pedig hatékonyabbá válik a szankcionálás és az ellenőrzés.

Várnai Zsuzsanna, az Ágazati Párbeszéd Bizottság munkavállalói oldalának társelnöke szerint van a törvénytervezetben ráció, mivel körvonalazódik, ki miért felel. Képviselői indítványokkal van mód arra, hogy a ma még hiányzó részek is bekerüljenek a törvénybe.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20