11 °C Budapest

Megszűnik a titkos weboldal? Megunták a kiszivárogtatást!

Pénzcentrum
2007. december 21. 10:05

Véget ért az Apple és a Think Secret honlap üzemeltetője között 2005 óta zajló jogi huzavona a felek ugyanis állítólag mindenki számára kedvező megállapodást kötöttek, melynek értelmében lekerül a netről az óriáscég titkos projektjeit rendre kiszivárogtató honlap.

A felek tegnap egy sajtóközleményben értesítették a nyilvánosságot az egyezségről, melyet mindenki pozitívan értékelt.

A Think Secret honlap üzemeltetője 13 éves korában, hatalmas Apple rajongóként indította oldalát, melyen a cég álláspontja szerint rendszeresen bizalmas információkat közölt a termékfejlesztésekkel kapcsolatban, mielőtt azok publikussá váltak volna. Az üzemeltetőt 19 éves korában perelte be az óriáscég, amikor többek között a Mac Miniről adott elsőként tájékoztatást jóval a 2005 januári MacWorld-ön történő hivatalos leleplezés előtt.

A cég álláspontja szerint az információk illegális forrásból származtak, ugyanis azokat az alkalmazottak titoktartási nyilatkozatának megszegésével szerezte a Think Secret. Az alperes álláspontja ezzel szemben az volt, hogy ő csak bevett újságírói praktikákat alkalmazott, így őt is ugyanaz a védettség illeti meg mint ezt a réteget.

A periratokból kiderült, hogy a kiszivárogtató Think Secret oldal havonta átlagosan 2,5 millió látogatót vonzott a jogi huzavona előtt, a botrány azonban 5 milliósra pumpálta fel a havi látogatottságot.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?