Megszűnik a titkos weboldal? Megunták a kiszivárogtatást!

Pénzcentrum
2007. december 21. 10:05

Véget ért az Apple és a Think Secret honlap üzemeltetője között 2005 óta zajló jogi huzavona a felek ugyanis állítólag mindenki számára kedvező megállapodást kötöttek, melynek értelmében lekerül a netről az óriáscég titkos projektjeit rendre kiszivárogtató honlap.

A felek tegnap egy sajtóközleményben értesítették a nyilvánosságot az egyezségről, melyet mindenki pozitívan értékelt.

A Think Secret honlap üzemeltetője 13 éves korában, hatalmas Apple rajongóként indította oldalát, melyen a cég álláspontja szerint rendszeresen bizalmas információkat közölt a termékfejlesztésekkel kapcsolatban, mielőtt azok publikussá váltak volna. Az üzemeltetőt 19 éves korában perelte be az óriáscég, amikor többek között a Mac Miniről adott elsőként tájékoztatást jóval a 2005 januári MacWorld-ön történő hivatalos leleplezés előtt.

A cég álláspontja szerint az információk illegális forrásból származtak, ugyanis azokat az alkalmazottak titoktartási nyilatkozatának megszegésével szerezte a Think Secret. Az alperes álláspontja ezzel szemben az volt, hogy ő csak bevett újságírói praktikákat alkalmazott, így őt is ugyanaz a védettség illeti meg mint ezt a réteget.

A periratokból kiderült, hogy a kiszivárogtató Think Secret oldal havonta átlagosan 2,5 millió látogatót vonzott a jogi huzavona előtt, a botrány azonban 5 milliósra pumpálta fel a havi látogatottságot.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?