18 °C Budapest

Most kell pénzt váltani, különben ellophatják!

Pénzcentrum
2007. december 3. 10:05

Hivatalos közleményben tudatta felhasználóival a Second Life virtuális világát üzemeltető Linden Lab, hogy egy tudomásukra jutott biztonsági rés lehetővé teszi hackerek számára a játékosok pénzének ellopását, ám egyelőre konkrét megtörtént esetről nincs tudomásuk.

Napokkal ezelőtt két hacker azzal keresett meg egy biztonsági szakértőt, hogy a legkedveltebb virtuális világ lakosai meglehetősen nagy veszélynek vannak kitéve, az amerikai dollárra közvetlenül átváltható Linden dollárjaikat ugyanis könnyedén eltulajdoníthatják a felkészült támadók.

A lehetőséget az teremti meg, hogy a Second Life az Apple Quick Time programját használja videók lejátszásához, mely művelet során a program a virtuális világ szoftverét egy webhelyre irányítja. A Quick Time sebezhetőségét kihasználva a hackerek el tudják érni, hogy egy másik oldalra történjen az átirányítás, ahol megfertőzhetik a játékos gépét és átvehetik az irányítást avatarja felett.

Ez a hatalomátvétel nyújt lehetőséget arra, hogy a virtuális pénzt eltulajdonítsák az elkövetők, persze csak ha ott van a számlán. A megelőzés legpraktikusabb módja, hogy a játékosok beváltják pénzük nagy részét valódi dollárra és mindig csak annyi virtuális pénzt tartanak Second Life számláikon, amennyi feltétlenül szükséges.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?