100 cég, akiknek sikerült

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 16:00

A Fortune magazin időről időre elkápráztatja olvasóit mindenféle különleges listával, most megérkezett az újabb összeállítás, méghozzá a 100 leggyorsabban növekvő amerikai vállalatról. Nézzük, ki az, akinek nagyon sikerült az üzlet.

 


A rangsorban kizárólag amerikai tőzsdén jegyzett vállalatok szerepelnek, az összesített helyezés pedig három mutató (az utóbbi három évben mért EPS, bevétel-növekedés és összes hozam évesített rátája) alapján került meghatározásra.

A listára kerülés feltétele a minimum 250 millió dolláros piaci kapitalizáció és a legalább 5 dolláros részvényenkénti ár. A nagyvállalatok közül a legjobb, hatodik helyet az Apple a maga 21 586 millió dolláros bevételével érte el.

A legmagasabb EPS növekedési rátát, 532 százalékot az 51. helyezett Rowan Cos. nevű energiaipari cég érte el. A legjobb bevétel-növekedéssel a 32. helyezett First Acceptance érte el, 277 százalékkal. A NutriSystem a maga 244 százalékos összes hozamteljesítményével vihette el a pálmát a részversenyben.

Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16