100 cég, akiknek sikerült

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 16:00

A Fortune magazin időről időre elkápráztatja olvasóit mindenféle különleges listával, most megérkezett az újabb összeállítás, méghozzá a 100 leggyorsabban növekvő amerikai vállalatról. Nézzük, ki az, akinek nagyon sikerült az üzlet.

 


A rangsorban kizárólag amerikai tőzsdén jegyzett vállalatok szerepelnek, az összesített helyezés pedig három mutató (az utóbbi három évben mért EPS, bevétel-növekedés és összes hozam évesített rátája) alapján került meghatározásra.

A listára kerülés feltétele a minimum 250 millió dolláros piaci kapitalizáció és a legalább 5 dolláros részvényenkénti ár. A nagyvállalatok közül a legjobb, hatodik helyet az Apple a maga 21 586 millió dolláros bevételével érte el.

A legmagasabb EPS növekedési rátát, 532 százalékot az 51. helyezett Rowan Cos. nevű energiaipari cég érte el. A legjobb bevétel-növekedéssel a 32. helyezett First Acceptance érte el, 277 százalékkal. A NutriSystem a maga 244 százalékos összes hozamteljesítményével vihette el a pálmát a részversenyben.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?