3 °C Budapest

Újra a lista végén? 62 százaléknak még mindig nincs internete...

Pénzcentrum
2007. december 4. 14:00

Az Európai Unió területén lévő háztartások több mint 40 százaléka rendelkezik otthon valamilyen internet hozzáféréssel, és az állampolgárok több mint fele, összesen 57 százaléka használja az online kereső programokat.

Az Európai Unió 27 országában, Máltát leszámítva, mivel onnan nincsenek elérhető adatok, a háztartások 54 százalékának van internet hozzáférése a 2007 első negyedéves adatok szerint. 2006-ban ez mindössze 49 százalék volt, és a szélessávú elérés is jelentősen megnövekedett, 2006-ban még csak 30 százalék volt, 2007-ben pedig már 42.

Az adatok az unió statisztikai hivatala által készített tanulmányából származnak, ami az internet hozzáférés mellett lefedte többek között az online vásárlást, az online hivatali ügyintézést, és az internet használat célját is.


Az uniós tagok közül a legkevesebb háztartás Bulgáriában rendelkezik internettel, itt mindössze 19 százalék az arány, ezzel szemben Hollandiában már 83 százalék. Emellett a legtöbben Svédországban, (79 százalék) és Dániában (78 százalék) használnak otthon internetet. A legalacsonyabb arány Bulgária mellett pedig Romániában és Görögországban volt tapasztalható, 22 és 25 százalékkal.

A szélessáv szintén hódít a felhasználók körében, a legnagyobb arányban Hollandiában (74 százalék), Dániában (70 százalék), és Svédországban (67 százalék) használnak szélessávú online hozzáférést, a legkevesebben pedig szintén Görögországban (7 százalék), Romániában (8 százalék), és Bulgáriában (15 százalék).

A uniós felhasználók közül 25 százalék használja online hozzáférését chat-re, 15 százalék telefonálásra, 13 százalék pedig zenék, filmek, és programok letöltésére. 57 százalék ezek mellett előszeretettel használja az online keresőprogramokat ha valamilyen információra van szüksége.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?