18 °C Budapest

Újra a lista végén? 62 százaléknak még mindig nincs internete...

Pénzcentrum
2007. december 4. 14:00

Az Európai Unió területén lévő háztartások több mint 40 százaléka rendelkezik otthon valamilyen internet hozzáféréssel, és az állampolgárok több mint fele, összesen 57 százaléka használja az online kereső programokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Európai Unió 27 országában, Máltát leszámítva, mivel onnan nincsenek elérhető adatok, a háztartások 54 százalékának van internet hozzáférése a 2007 első negyedéves adatok szerint. 2006-ban ez mindössze 49 százalék volt, és a szélessávú elérés is jelentősen megnövekedett, 2006-ban még csak 30 százalék volt, 2007-ben pedig már 42.

Az adatok az unió statisztikai hivatala által készített tanulmányából származnak, ami az internet hozzáférés mellett lefedte többek között az online vásárlást, az online hivatali ügyintézést, és az internet használat célját is.


Az uniós tagok közül a legkevesebb háztartás Bulgáriában rendelkezik internettel, itt mindössze 19 százalék az arány, ezzel szemben Hollandiában már 83 százalék. Emellett a legtöbben Svédországban, (79 százalék) és Dániában (78 százalék) használnak otthon internetet. A legalacsonyabb arány Bulgária mellett pedig Romániában és Görögországban volt tapasztalható, 22 és 25 százalékkal.

A szélessáv szintén hódít a felhasználók körében, a legnagyobb arányban Hollandiában (74 százalék), Dániában (70 százalék), és Svédországban (67 százalék) használnak szélessávú online hozzáférést, a legkevesebben pedig szintén Görögországban (7 százalék), Romániában (8 százalék), és Bulgáriában (15 százalék).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A uniós felhasználók közül 25 százalék használja online hozzáférését chat-re, 15 százalék telefonálásra, 13 százalék pedig zenék, filmek, és programok letöltésére. 57 százalék ezek mellett előszeretettel használja az online keresőprogramokat ha valamilyen információra van szüksége.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?