Internetes adatbázis a követelésekről

Pénzcentrum
2007. november 9. 08:30

Közös, az interneten is elérhető követelés-nyilvántartó rendszert hozott létre az Euler Hermes Magyar Követeléskezelő Kft. és az Opten Informatikai Kft. közös, interneten elérhető követelés-nyilvántartó rendszert hozott létre - olvasható a Világgazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A potenciális partnerekkel már folynak is a tárgyalások. Az adatbázist kizárólag bankok és pénzügyi lízingszolgáltatásokat nyújtó cégek által igényelhető, egyedi lekérdezéseket is lehetővé tesz. Az adatbázis a társaság nevét, adószámát vagy cégjegyzékszáma alapján lehet keresni.

Bárczay András, az Euler Hermes Magyar Hitelbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a csoport 49 országban képviselteti magát, s összesen 40 millió cégről vannak naprakész adatai. A hazai piacon hozzávetőlegesen 750 milliárd forintnyi követelést biztosítanak.

A magyar vállalatok ugyanakkor kevéssé védik magukat a hitelezési kockázatok ellen. Európában a biztosított cégek aránya 6 és 8 százalék között mozog, nálunk azonban az 1 százalékot sem éri el, pedig még a kockázati szint is jóval magasabb, mint a fejlettebb országokban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07