3 °C Budapest

Internetes adatbázis a követelésekről

Pénzcentrum
2007. november 9. 08:30

Közös, az interneten is elérhető követelés-nyilvántartó rendszert hozott létre az Euler Hermes Magyar Követeléskezelő Kft. és az Opten Informatikai Kft. közös, interneten elérhető követelés-nyilvántartó rendszert hozott létre - olvasható a Világgazdaságban.

A potenciális partnerekkel már folynak is a tárgyalások. Az adatbázist kizárólag bankok és pénzügyi lízingszolgáltatásokat nyújtó cégek által igényelhető, egyedi lekérdezéseket is lehetővé tesz. Az adatbázis a társaság nevét, adószámát vagy cégjegyzékszáma alapján lehet keresni.

Bárczay András, az Euler Hermes Magyar Hitelbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a csoport 49 országban képviselteti magát, s összesen 40 millió cégről vannak naprakész adatai. A hazai piacon hozzávetőlegesen 750 milliárd forintnyi követelést biztosítanak.

A magyar vállalatok ugyanakkor kevéssé védik magukat a hitelezési kockázatok ellen. Európában a biztosított cégek aránya 6 és 8 százalék között mozog, nálunk azonban az 1 százalékot sem éri el, pedig még a kockázati szint is jóval magasabb, mint a fejlettebb országokban.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58