Interneten is terjeszkedik a Szerencsejáték Zrt.

Pénzcentrum
2007. november 30. 08:30

Új játékokkal bővül a Szerencsejáték Zrt. (Szrt.) kínálata. Az újdonságokra azonban legalább egy évet várniuk kell a fogadóknak - a vállalat ennyi időt adott a pályázati kiírást megnyert Eastron Kereskedelmi és Fejlesztő Ügynökség Kft.-nek, hogy kifejlessze és megteremtse az internetre szánt játékok szoftver- és informatikai hátterét - írja a Népszabadság.

A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Eastron Kft. komoly ellenlábasokat utasított maga mögé. A hazai informatikai ágazatban az Eastron sem ismeretlen: szállított vállalatirányítási rendszert a Paksi Atomerőműnek, és a Pannon ügyfélirányító rendszerének bővítésével is a céget bízták meg. Mindezek mellett a Budapesti Értéktőzsdének és az APEH-nek is végzett informatikai fejlesztéseket.

A győztes által adott árajánlatot Somorai László, az Szrt. marketingigazgatója nem kívánta elárulni. Csupán anynyit jegyzett meg: az Eastron olyan feltételeket kínált, amelyek alapján gyors megtérülésben bízhatnak. Ez a kialakított konstrukció miatt csaknem biztos is. A teljes rendszert és a kiépítés költségeit ugyanis a szállítónak kell finanszíroznia, s még a marketingköltségekbe is beszállnak.

Az elvárások szerint az Eastronnak egy "szerencseszalont", pontosabban annak szoftver- és hardverhátterét kell kialakítania, ahol bukmékeri típusú játékokra nyílik majd lehetőségük a fogadóknak. Emellett totalizatőri játékok alapjait is el kell készíteniük. (Míg az utóbbiban a játékosok befizetései képezik a nyereményalapot, az előbbi esetében egy konkrét eseményre meghatározott nyereményszorzó alapján fix öszszeget fizetnek.)

- A fejlesztésben a Microsoft Magyarország is részt vesz: az amerikai mogul hazai leányvállalata az Eastron alvállalkozójaként szerepel a projektben - tette hozzá Peredi János. Hogy pontosan milyen - például kocka-, kártya- vagy időalapú - játékok jelennek-e meg a játékosok előtt, azt később határozzák meg. A külalakot sem a pályázaton győztes társaságnak kell kidolgoznia, arra egy webdizájner céget szerződtetnek.

A játékokból remélt éves árbevételről Somorai László igen óvatosan nyilatkozott. Szerinte egymilliárd és húszmilliárd forint között bármennyi lehet, attól függően, változik-e az internetes nyereményekre vonatkozó jogszabályi környezet a következő egy évben, és ha igen, miként.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 22:37
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38