0 °C Budapest

Interneten is terjeszkedik a Szerencsejáték Zrt.

Pénzcentrum
2007. november 30. 08:30

Új játékokkal bővül a Szerencsejáték Zrt. (Szrt.) kínálata. Az újdonságokra azonban legalább egy évet várniuk kell a fogadóknak - a vállalat ennyi időt adott a pályázati kiírást megnyert Eastron Kereskedelmi és Fejlesztő Ügynökség Kft.-nek, hogy kifejlessze és megteremtse az internetre szánt játékok szoftver- és informatikai hátterét - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Eastron Kft. komoly ellenlábasokat utasított maga mögé. A hazai informatikai ágazatban az Eastron sem ismeretlen: szállított vállalatirányítási rendszert a Paksi Atomerőműnek, és a Pannon ügyfélirányító rendszerének bővítésével is a céget bízták meg. Mindezek mellett a Budapesti Értéktőzsdének és az APEH-nek is végzett informatikai fejlesztéseket.

A győztes által adott árajánlatot Somorai László, az Szrt. marketingigazgatója nem kívánta elárulni. Csupán anynyit jegyzett meg: az Eastron olyan feltételeket kínált, amelyek alapján gyors megtérülésben bízhatnak. Ez a kialakított konstrukció miatt csaknem biztos is. A teljes rendszert és a kiépítés költségeit ugyanis a szállítónak kell finanszíroznia, s még a marketingköltségekbe is beszállnak.

Az elvárások szerint az Eastronnak egy "szerencseszalont", pontosabban annak szoftver- és hardverhátterét kell kialakítania, ahol bukmékeri típusú játékokra nyílik majd lehetőségük a fogadóknak. Emellett totalizatőri játékok alapjait is el kell készíteniük. (Míg az utóbbiban a játékosok befizetései képezik a nyereményalapot, az előbbi esetében egy konkrét eseményre meghatározott nyereményszorzó alapján fix öszszeget fizetnek.)

- A fejlesztésben a Microsoft Magyarország is részt vesz: az amerikai mogul hazai leányvállalata az Eastron alvállalkozójaként szerepel a projektben - tette hozzá Peredi János. Hogy pontosan milyen - például kocka-, kártya- vagy időalapú - játékok jelennek-e meg a játékosok előtt, azt később határozzák meg. A külalakot sem a pályázaton győztes társaságnak kell kidolgoznia, arra egy webdizájner céget szerződtetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A játékokból remélt éves árbevételről Somorai László igen óvatosan nyilatkozott. Szerinte egymilliárd és húszmilliárd forint között bármennyi lehet, attól függően, változik-e az internetes nyereményekre vonatkozó jogszabályi környezet a következő egy évben, és ha igen, miként.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06