Sörben fürdő nemzetek: Magyarország hátul kullog...

Pénzcentrum
2007. október 17. 16:00

A júliusi nagy melegben hírt adtunk arról, hogy minden egyes kánikulai napon 20 ezer hektoliter sört fogy el Magyarországon - ezzel a mennyiséggel fel lehetne tölteni egy ötvenméteres olimpiai úszómedencét. Most viszont összehasonlíthatjuk magunkat más országokkal is, kiderül, hogy hol isszák a legtöbb sört a világon...

A sörgyárak az idei szezonban azzal is nyertek, hogy a meleg nyárelő idején a szabad-téri sörözők, kerthelyiségek korábban megnyitottak, mint máskor. Júniusban 4,8 százalékkal több sör fogyott, mint az előző év első nyári hónapjában, az elmúlt 12 hónap sörfogyasztása pedig 5,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A 2005-ös adatoknak viszont mi örülhetünk, de a sörgyártók már annyira nem. Az Economist felmérése szerint Kína végzett az első helyen a sörivást tekintve, 306 millió hektoliteres éves fogyasztással. A második helyezett már nem meglepő módon az Amerikai egyesült Államok volt, ahol 2005-ben 235 millió hektoliter sör fogyott.

A magyarok a 6,8 millió hektoliteres 2005-ös fogyasztással bőven lemaradtak az első 10 helyezettől, bár még ez az eredmény is elég soknak tűnik, ha a lakosság számát is figyelembe vesszük. Valószínűleg teljesen más eredmény alakulna ki, ha az egy főre jutó sörfogyasztás is szerepelne az adatok között...

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem